Registracija Prijava preko FB
Lokalni front Va na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2018, 09:01

Na Desankinom vencu o učinku loše valjevske vlasti

č: | fb:

Lokalni front Va je sinoć na Desankinom vencu, ispred zgrade nekadašnjeg "Radio Valjeva", organizovao javnu prezentaciju dostignuća lokalne vlasti. Za nekoliko dana, 20. juna navršiće se dve godine otkako je naprednjačka koalicija preuzela upravljanje javnim poslovima u Valjevu. 

 

- Baš ispred napuštene zgrade gde je nekad bilo "Radio Valjevo", a gradski čelnici pre dve godine najavili da će tu biti "gradska kuća", rešili smo da svojim sugrađanima priredimo izložbu "silnih uspeha" gradonačelnika, njegovih saradnika i odbornika. Prilika je i vreme da se rad valjevske vlasti javno oceni. Vreme je da se javno pozovu na odgovornost. Na našim konferencijama za novinare govorili smo o tome kako se troši novac građana Valjeva i kako se "znalački upravlja" slučajevima "Prijezdić, Petnica i Pregrada", a večeras smo to pokazali i sugrađanima. Pokazali smo i kako zakon za sve važi, osim za njih i kako naš novac završava u njihovim džepovima - rekao je Ljubomir Radović, akrivisti Lokalnog fronta Va i odbornik u Skupštini grada.

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktivisti lokalnog fronta Va su ispred zapuštenog i napuštenog zdanja na Desankinom vencu podsetili sugrađane kako gradska vlast rasipa javni novac i na primeru Šeste škole, MIC-a, TIC-a i Hale sportova. Oni su podsetili na brojne zloupotrebe lokalne vlasti o kojima su govorili u proteklih skoro godinu dana, koliko postoji Lokalni front Va, na svojim konferencijama za novinare. 

 

Sugrađani, koji su sinoć bili na Desankinom vencu, su sa pažnjom čitali o tome šta je Lokalni front Va do sada uradio, kao i poruke koje godinu dana šalju prateći rad gradske vlasti. 

Lokalni front Va

Lokalni front Va (Foto: Đorđe Đoković)

Aktivisti Lokalnog fronta Va kažu da su pokrenuli mnoga pitanja. Poput zašto meštani Prijezdića trpe štetu, a budžet građana Valjeva trpi manjak, kako vlast od Petničke pećine umesto turističkog mesta pravi smetlište, kako je tek izgrađena gabionska brana na Gradcu "popustila" pa je, umesto da štiti, oštetila javnu i privatnu imovinu.

 

"Javno smo ukazali na korupciju, govorili smo o tajnim javnim nabavkama, o slučaju talentovanog pravnika Milutinovića, o Šabanovom koncertu, o nevodiljivom bilbordu...", navode "lokalci".

 

Pojedini Valjevci su devojke i momke iz Lokalnog fronta Va pitali: "Ko ste vi?" Oni su im rekli: "Ljudi koji osim ovog grada nemaju drugo mesto za život". Poslali su poruku da nisu politička partija, ali da žele da budu nova snaga na političkoj sceni Valjeva. 

 

"Hoćemo da raskinemo sa političkim uslovljavanjem i manipulisanjem, hoćemo da kod Valjevki i Valjevaca probudimo i povratimo veru u sopstveni značaj i samopoštovanje, da stvorimo mogućnost za učestvovanje u poslovima od javnog interesa. Hoćemo da glasno i javno ukazujemo na nepravilnosti u radu lokalne vlasti i da ih pozivamo na odgovornost", naveli su aktivisti Lokalnog fronta Va.

 

Oni su sinoć ispred napuštenog zdanja na Desankinom vencu poručili: "Što se više nas pokrene i uključi u politički život, veće su šanse da se oslobodimo vlasti koja radi tajno i korupcija će izgubiti svoj zamah!".

Lokalni front Va

Lokalni front Va (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Darija Ranković (foto: Đorđe Đoković)
Iz redakcije Pre 13 sati 17 minuta

Da li su u Srbiji samo Maje i Barbare žene?

Skoro me nisu dirnule neke reči kao one koje je izgovorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na skupu u organizaciji SNS "Jake žene za jaku Srbiju", da će "nastaviti da se bori za pristojnu...  · 20 komentara

Deponija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Iz republičkog i opštinskog budžeta Pre 10 sati 53 minuta

Dva miliona dinara za uklanjanje deponije

Ministarstvo zaštite životne sredine je opštini Mionica opredelilo 1,5 milion dinara za uklanjanje divlje deponije koja je locirana na desnoj obali reke Ribnice u selu Mionica, dok je Mionica...

Narodna skupština (foto: Kolubarske.rs)
Bez kraja Pre 12 sati 13 minuta

Jopet mož’ da bidne, al’ ne mora da znači...

Polemika oko toga da li je osuđenom zbog ratnog zločina na zatvor u odgovarajućem trajanju mesto u narodnoj skupštini (manje i o javnim istupima takvih, osobito u svojstvu predavača na vojnim...