Registracija Prijava preko FB
Lokalni front Va na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va na Desankinom vencu (foto: Đorđe Đoković)
13.06.2018, 09:01

Na Desankinom vencu o učinku loše valjevske vlasti

č: | fb:

Lokalni front Va je sinoć na Desankinom vencu, ispred zgrade nekadašnjeg "Radio Valjeva", organizovao javnu prezentaciju dostignuća lokalne vlasti. Za nekoliko dana, 20. juna navršiće se dve godine otkako je naprednjačka koalicija preuzela upravljanje javnim poslovima u Valjevu. 

 

- Baš ispred napuštene zgrade gde je nekad bilo "Radio Valjevo", a gradski čelnici pre dve godine najavili da će tu biti "gradska kuća", rešili smo da svojim sugrađanima priredimo izložbu "silnih uspeha" gradonačelnika, njegovih saradnika i odbornika. Prilika je i vreme da se rad valjevske vlasti javno oceni. Vreme je da se javno pozovu na odgovornost. Na našim konferencijama za novinare govorili smo o tome kako se troši novac građana Valjeva i kako se "znalački upravlja" slučajevima "Prijezdić, Petnica i Pregrada", a večeras smo to pokazali i sugrađanima. Pokazali smo i kako zakon za sve važi, osim za njih i kako naš novac završava u njihovim džepovima - rekao je Ljubomir Radović, akrivisti Lokalnog fronta Va i odbornik u Skupštini grada.

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktivisti lokalnog fronta Va su ispred zapuštenog i napuštenog zdanja na Desankinom vencu podsetili sugrađane kako gradska vlast rasipa javni novac i na primeru Šeste škole, MIC-a, TIC-a i Hale sportova. Oni su podsetili na brojne zloupotrebe lokalne vlasti o kojima su govorili u proteklih skoro godinu dana, koliko postoji Lokalni front Va, na svojim konferencijama za novinare. 

 

Sugrađani, koji su sinoć bili na Desankinom vencu, su sa pažnjom čitali o tome šta je Lokalni front Va do sada uradio, kao i poruke koje godinu dana šalju prateći rad gradske vlasti. 

Lokalni front Va

Lokalni front Va (Foto: Đorđe Đoković)

Aktivisti Lokalnog fronta Va kažu da su pokrenuli mnoga pitanja. Poput zašto meštani Prijezdića trpe štetu, a budžet građana Valjeva trpi manjak, kako vlast od Petničke pećine umesto turističkog mesta pravi smetlište, kako je tek izgrađena gabionska brana na Gradcu "popustila" pa je, umesto da štiti, oštetila javnu i privatnu imovinu.

 

"Javno smo ukazali na korupciju, govorili smo o tajnim javnim nabavkama, o slučaju talentovanog pravnika Milutinovića, o Šabanovom koncertu, o nevodiljivom bilbordu...", navode "lokalci".

 

Pojedini Valjevci su devojke i momke iz Lokalnog fronta Va pitali: "Ko ste vi?" Oni su im rekli: "Ljudi koji osim ovog grada nemaju drugo mesto za život". Poslali su poruku da nisu politička partija, ali da žele da budu nova snaga na političkoj sceni Valjeva. 

 

"Hoćemo da raskinemo sa političkim uslovljavanjem i manipulisanjem, hoćemo da kod Valjevki i Valjevaca probudimo i povratimo veru u sopstveni značaj i samopoštovanje, da stvorimo mogućnost za učestvovanje u poslovima od javnog interesa. Hoćemo da glasno i javno ukazujemo na nepravilnosti u radu lokalne vlasti i da ih pozivamo na odgovornost", naveli su aktivisti Lokalnog fronta Va.

 

Oni su sinoć ispred napuštenog zdanja na Desankinom vencu poručili: "Što se više nas pokrene i uključi u politički život, veće su šanse da se oslobodimo vlasti koja radi tajno i korupcija će izgubiti svoj zamah!".

Lokalni front Va

Lokalni front Va (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Dvorište biblioteka (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
32. letnja sezone kulturnih dešavanja Pre 23 sati 5 minuta

Buka u dvorištu

Živa panel-diskusija na temu "Književnost između vere i ateizma" doprinela je buci na otvaranju 32. letnje sezone kulturnih dešavanja u dvorištu biblioteke koja od skora nosi naziv "BOOKa u Dvorištu".

Automobilizam (foto: Avako)
Automobilizam Pre 19 sati

"Avako" najbolji na Đerdapu

Obnovljeni "Avako Rally Team" iz Valjeva ućestvovao je na prvom reliju na Đerdapu, Pobedili su u klasi IV, generalnom plasmanu, kao i u klasi I, gde su uzeli prvo i drugo mesto.

Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Posao na tenderu dobio konzorcijum "Kej" i ES "Energo Servis" 22.06.2018

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. Okončan je tender, procenjena vrednost radova je oko 8,3 miliona dinara, a najpovoljnija ponuda...  · 4 komentara

Policija (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje policije 22.06.2018

Uhapšeni zbog trgovine ljudima i silovanja

Valjevska policija je uhapsila M.R. (1987) iz Lajkovca, M.K. (1975), J. M. (1994) i M. I. (1996) iz Mionice, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo trgovina ljudima, dok se M.R....