Put koji treba da se gradi ili proširi (foto: Kolubarske.rs)
Put koji treba da se gradi ili proširi (foto: Kolubarske.rs)
20.06.2018, 13:53

Neko se dosetio da "zataška" kupovinu Milutinovićeve parcele

č: | fb:

Pošto je Lokalni front Va pre tri meseca otkrio da je Grad još pre dve godine za 656.406 dinara otkupio samo jednu parcelu na Divčibarama, zbog navodnog proširenja puta, i to onu koja je u vlasništvu supruge zamenika predsednika Skupštine grada Mihaila Milutinovića (SNS), neko se u Gradskoj upravi dosetio da "stvar malo zataška".

 

Aktivista Lokalnog fronta Va Ivan Milovanović objašnjava da je "zataškavanje stvari" to što je lokalna vlast tek sada, čak dve godine nakon što je Grad kupio tu jednu parcelu i nekoliko meseci nakon što je Lokalni front obelodanio tu kupovinu, pokrenula proceduru za izradu projekta.

 

- Pred vama je kopija akta kojim Odeljenje za građevinsko zemljište i infrastrukturu zahteva pokretanje postupka javne nabavke za izradu projekta parcelacije za potrebe eksproprijacije. U pitanju je formiranje parcela javne namene radi izgradnje saobraćajnice S7 na Divčibarama. Datum ovog dopisa je 23.maj 2018.godine. Otuda konstatacija o svežoj javnoj nabavci. Naglašavamo da Lokalni front nema ništa protiv gradnje puteva, posebno saobraćajnica na Divčibarama, ali ono protiv čega jesmo, i bićemo do kraja, jeste korupcija u javnim nabavkama – naglasio je aktivista Lokalnog fronta Ivan Milovanović.

Ivan Milovanović

Ivan Milovanović (Foto: Đorđe Đoković)

               

Milovanović je podsetio da je nakon što su aktivisti Lokalnig fronta Va na konferenciji za novinare obelodanili kupovinu samo jedne parcele, i pored toga što proširenje puta, sudeći prema planu, obuhvata još desetak parcela, zamenik predsednika Skupštine grada Mihailo Milutinović je, gostujući na "Vujić" televiziji, najavio da će zbog tvrdnji koje su aktivisti Lokalnog fronta izneli potražiti zaštitu na sudu.

 

- Nimalo uplašeni time što gospodin  Milutinović nije izgubio još nijedan spor, čekali smo reakciju skoro dva meseca, pa smo tek tada potražili bliže informacije o eksproprijaciji parcele 669/9 na Divčibarama, koju je vlasnica, supruga Mihaila Milutinovića, krajem 2016. godine prodala Gradu za 656.406 dinara ili 5.330 evra. Sasvim očekivano, dobili smo odgovor da vlasnicima susednog zemljišta i okolnih parcela koje su na trasi puta, do sada nisu eksproprisane. Naravno, nije im ni isplaćena nekakva naknada – kaže Milovanović.

 

Aktivista Lokalnog fronta Va kaže da bi kupovina samo jedne parcele, pa makar ona bila u vlasništvu supruge zamenika predsednika Skupštine grada, koji je i direktor Nacionalne  službe za zapošljavanje-filijala Valjevo, imala smisla da je zemljište otkupljeno za, na primer, izgradnju heliodroma, jer bi za to bila dovoljna parcela od 3 ara i 64 kvadrata, ili ukoliko se radi o putu, za koji je dovoljna ta površina što bi bila svetska atrakcija.  

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 18 sati 2 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 15 sati 12 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara