Svečana akademija za Dan grada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Svečana akademija za Dan grada (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
21.06.2018, 07:00

Dan Valjeva Valjevce koštao dva miliona dinara

č: | fb:

Za proslavu Dana Valjeva potrošeno je dva miliona dinara  iz gradske kase. Od toga je za novčane nagrade 14 dobitnika nagrade Grada izdvojeno 700.000 dinara, dok je 1,3 miliona dinara potrošeno za koncert, agencije, promocije, ručak ...

 

S obzirom na to da su potrošena značajna sredstva za obeležavanje Dana grada, i čini se veći deo bespotrebno, nameće se pitanje da li Dan grada treba da slavimo uz koncert Željka Vasića ili bilo kog drugog komercijalnog pevača. Pritom je koncert najavljen kao besplatan, a koštao je građane Valjeva više od pola miliona dinara. Samo angažovanje pevača koštalo je 499.000 dinara, plus troškovi organizacije koncerta. Čini se gradsko rukovodstvo voli da zabavlja građane iako im to nije u opisu posla.

 

Nameće se pitanje da li u danu kada se obeležava Dan grada treba da prezentujemo dostignuća, pojedince i institucije ili treba praviti zabavu i ručkove?

 

Ručak povodom Dana grada, koji je organizovan  u Omni centru, plaćen je 150.000 dinara.  

 

Licemerno je to što se neretko insistira na društveno odgovornom ponašanju privatnih kompanija, očekujući, pa i tražeći, od njih da doniraju aparate, pomognu rekonstrukciju nekih ustanova, a rukovodstvo grada troši novac građana na ručkove. Možda je Dan grada bio prilika da i gradsko rukovodstvo pokaže društvenu odgovornost.

 

Usluge dve agencije, koje su angažovane za organizaciju Svečane akademije i za tehničku podršku, koštale su 300.000 dinara.

 

Agenciji "Audio studio" plaćeno je 180.000 dinara za rentiranje led ekrana i ozvučenje za Svečanu akademiju i za koncert Željka Vasića, a Agenciji Pristup je plaćeno 120.000 dinara za realizaciju delova programa i za tehničku realizaciju Svečane akademije i koncerta Željka Vasića. Od tog iznosa najviše novca, 72.000 dinara potrošeno je na  tehničku realizaciju Svečane akademije i koncert Željka Vasića.

 

Gradske ustanove kulture su kadrovski i tehnički opremljene da realizuju proslavu Dana grada čak i u ovom formatu, pa je u najmanju ruku čudno zbog čega gradsko rukovodstvo angažuje agencije, koje imaju manje resurse i lošije reference.

 

Na promociju Dana grada, kroz reklame, oglašavanje, propagandni materijal potrošeno je preko 320.000 dinara.  

 

Izrada idejnih rešenja i priprema za štampu pet rol-apa, likovno rešenje panoa u sali Gradskog veća, propagandni materijal, scenografija, oglasi za Dan grada plaćeni su 65.000 dinara.

 

Za izradu reklamnog izloga ispred zgrade Grada povodom Dana grada i štampanje rol-apa plaćeno je 59.400 dinara, za štampanje plakata, pozivnica i koverte potrošeno je 27.650 dinara.

 

Oglašavanje u Napredu povodom Dana grada koštalo je 50.000 dinara. Usluga snimanja i montaže video materijala za 14 dobitnika nagrade koštala je 45.000 dinara.  Za fotografisanje Svečane akademije, sednice Gradskog veća i Skupštine grada plaćeno je 36.000 dinara.

 

Monografija o Valjevu Dragiše Medenice za poklon dobitnicima nagrade Grada plaćena je 20.328 dinara. Izrada korica za 15 diploma koje su dodeljene za Dan grada koštala je 18.000 dinara.

 

Usluge konobara, točenje pića, iznajmljivanje čaša i stolova za koktel u Centru za kulturu plaćene su 45.000 dinara. Među troškovima nema računa o plaćenom piću koje je služeno na koktelu, koji i jeste primeren za Dan grada.

 

Usluge obezbeđenja svečane akademije, koktela, ručka u Omni centru i koncerta Željka Vasića u Centru za kulturu plaćene su 30.000 dinara.

 

Svi ovi troškovi u iznosu od 1,3 miliona dinara plaćeni su po nalogu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića, a u planu nabavki za 2018. godinu na poziciji gradonačelnik za usluge organizovanja Dana grada opredeljeno je tek 250.000  dinara. 

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 21 sati 16 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 21 sati 16 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara