Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2018, 06:54

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

č: | fb:

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. 

 

Posao na tenderu je dobio konzorcijum valjevsko GP "Kej" i beogradska firma ES "Energo Servis". Njihova ponuda od 3.645.500 dinara bez PDV-a je bila najpovoljnija od sedam koliko ih je prispelo na tender koji je raspisan sredinom maja.

Berkova brana na Gradcu

Berkova brana na Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

Za čišćenje nanosa betonske brane na reci Gradac u budžetu Grada izdvojeno je deset milona dinara sa PDV-om, odnosno 8.333.333 dinara bez PDV-a što je i procenjena vrednost javne nabavke. Međutim sve prispele ponude su daleko ispod iznosa koji je izdvojen u budžetu za te radove, a međusobno se razlikuju od nekoliko stotina hiljada pa do nekoliko miliona dinara.

 

GP "Kompresor ing" Valjevo je konkurisalo sa cenom  od 4.370.000 dinara, beogradska firma "Ingrap-Omni" je dostavila ponudu na 5.204.400, zajednička ponuda lazarevačkih firmi "CevasCo" i "Hidrosim" i valjevske "Harmonija-Projekt" je iznosila 5.390.000 dinara. Slede ponude valjevske "Erozije" od 5.485.000 dinara, grupe ponuđača "Sava Kop" i Milutin Pavlović PR iz Valjeva od 5.755.000 i valjevskog preduzeća "Autotransprt" od 6.820.000 dinara. (Sve ponude su bez PDV-a).

  

Kako je Kolubarskim.rs rečeno početak radova na čišćenju brane na reci Gradac, čija je površina oko 6.000 kvadrata, zavisi od toga kada će investitor uvesti u posao izvođača radova. Taj rok ne bi trebalo da bude duži od 15 dana, tako da bi radovi mogli da počnu u prvoj nedelji jula.

Čišćenje brane seprembar 2009.

Čišćenje brane seprembar 2009. (Foto: Đorđe Đoković)

Berkova brana na Gradcu je omiljeno kupalište mnogih Valjevaca, međutim njeno dno je prepuno mulja, šljunka i granja, tako da kupanje u ovom delu reke Gradac već godinama nije moguće. Poslednji put brana je čišćena u septembru 2009. godine.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 49 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 38 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.