Registracija Prijava preko FB
Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2018, 06:54

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

č: | fb:

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. 

 

Posao na tenderu je dobio konzorcijum valjevsko GP "Kej" i beogradska firma ES "Energo Servis". Njihova ponuda od 3.645.500 dinara bez PDV-a je bila najpovoljnija od sedam koliko ih je prispelo na tender koji je raspisan sredinom maja.

Berkova brana na Gradcu

Berkova brana na Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

Za čišćenje nanosa betonske brane na reci Gradac u budžetu Grada izdvojeno je deset milona dinara sa PDV-om, odnosno 8.333.333 dinara bez PDV-a što je i procenjena vrednost javne nabavke. Međutim sve prispele ponude su daleko ispod iznosa koji je izdvojen u budžetu za te radove, a međusobno se razlikuju od nekoliko stotina hiljada pa do nekoliko miliona dinara.

 

GP "Kompresor ing" Valjevo je konkurisalo sa cenom  od 4.370.000 dinara, beogradska firma "Ingrap-Omni" je dostavila ponudu na 5.204.400, zajednička ponuda lazarevačkih firmi "CevasCo" i "Hidrosim" i valjevske "Harmonija-Projekt" je iznosila 5.390.000 dinara. Slede ponude valjevske "Erozije" od 5.485.000 dinara, grupe ponuđača "Sava Kop" i Milutin Pavlović PR iz Valjeva od 5.755.000 i valjevskog preduzeća "Autotransprt" od 6.820.000 dinara. (Sve ponude su bez PDV-a).

  

Kako je Kolubarskim.rs rečeno početak radova na čišćenju brane na reci Gradac, čija je površina oko 6.000 kvadrata, zavisi od toga kada će investitor uvesti u posao izvođača radova. Taj rok ne bi trebalo da bude duži od 15 dana, tako da bi radovi mogli da počnu u prvoj nedelji jula.

Čišćenje brane seprembar 2009.

Čišćenje brane seprembar 2009. (Foto: Đorđe Đoković)

Berkova brana na Gradcu je omiljeno kupalište mnogih Valjevaca, međutim njeno dno je prepuno mulja, šljunka i granja, tako da kupanje u ovom delu reke Gradac već godinama nije moguće. Poslednji put brana je čišćena u septembru 2009. godine.

Aktuelno

Trening KK Metalac (foto: Đorđe Đoković)
Sportski vikend Pre 2 sati 49 minuta

Nova pobeda KK Metalac

Valjevski košarkaši dobili su i treću kontrolnu utakmicu u pripremama za novu sezonu u KLS. Čačanski srpskoligaš Železničar pobeđen je sa 108:60... Fudbaleri Budućnost-Krušika igrali su 1:1 sa...

Prvaci na poligonu (foto: Ana Perić)
Smanjiti korišćenje automobila Pre 1 dan 3 sati

"Evropska nedelja mobilnosti" u Mionici

I u Mionici je obeležena Evropske nedelja mobilnosti. Cilj ove manifestacije je da se akcijama, ali i da se konkretnim merama smanji korišćenje automobila i poboljšaju uslovi za javni saobraćaj,...

JKP Polet (foto: Đorđe Đoković)
Bez rešenja za višegodišnjeg gubitaša 21.09.2018

Gubitak Poleta dostigao 14,3 miliona dinara

Ukupan gubitak JKP Polet, koje gazduje valjevskim pijacama, iznosi 14,3 miliona dinara. Finansijski izveštaj ovog javnog preduzeća za 2017. godinu nije potvrdio nezavisni revozor nego se u svom...  · 1 komentar