Registracija Prijava preko FB
Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
Berkova brana na Gradcu (foto: Đorđe Đoković)
22.06.2018, 06:54

Konačno, ovog leta biće očišćena brana na Gradcu

č: | fb:

Čišćenje Berkove brane na reci Gradac, koja nije čišćena devet godina, počeće najkasnije za 15 dana. 

 

Posao na tenderu je dobio konzorcijum valjevsko GP "Kej" i beogradska firma ES "Energo Servis". Njihova ponuda od 3.645.500 dinara bez PDV-a je bila najpovoljnija od sedam koliko ih je prispelo na tender koji je raspisan sredinom maja.

Berkova brana na Gradcu

Berkova brana na Gradcu (Foto: Đorđe Đoković)

Za čišćenje nanosa betonske brane na reci Gradac u budžetu Grada izdvojeno je deset milona dinara sa PDV-om, odnosno 8.333.333 dinara bez PDV-a što je i procenjena vrednost javne nabavke. Međutim sve prispele ponude su daleko ispod iznosa koji je izdvojen u budžetu za te radove, a međusobno se razlikuju od nekoliko stotina hiljada pa do nekoliko miliona dinara.

 

GP "Kompresor ing" Valjevo je konkurisalo sa cenom  od 4.370.000 dinara, beogradska firma "Ingrap-Omni" je dostavila ponudu na 5.204.400, zajednička ponuda lazarevačkih firmi "CevasCo" i "Hidrosim" i valjevske "Harmonija-Projekt" je iznosila 5.390.000 dinara. Slede ponude valjevske "Erozije" od 5.485.000 dinara, grupe ponuđača "Sava Kop" i Milutin Pavlović PR iz Valjeva od 5.755.000 i valjevskog preduzeća "Autotransprt" od 6.820.000 dinara. (Sve ponude su bez PDV-a).

  

Kako je Kolubarskim.rs rečeno početak radova na čišćenju brane na reci Gradac, čija je površina oko 6.000 kvadrata, zavisi od toga kada će investitor uvesti u posao izvođača radova. Taj rok ne bi trebalo da bude duži od 15 dana, tako da bi radovi mogli da počnu u prvoj nedelji jula.

Čišćenje brane seprembar 2009.

Čišćenje brane seprembar 2009. (Foto: Đorđe Đoković)

Berkova brana na Gradcu je omiljeno kupalište mnogih Valjevaca, međutim njeno dno je prepuno mulja, šljunka i granja, tako da kupanje u ovom delu reke Gradac već godinama nije moguće. Poslednji put brana je čišćena u septembru 2009. godine.

Aktuelno

Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Pao prvi ovogodišnji sneg Pre 3 sati 18 minuta

Ulice, lokalne puteve i Divčibare čistiće "Ingrap-Omni"

Valjevske ulice, lokalne i puteve na Divčibarama ove zime održavaće građevinsko preduzeće "Ingrap-Omni" za 44,7 miliona dinara sa PDV-om. Za razliku od prethodnih, ove godine je raspisan jedan...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 3 sati 18 minuta

Dijalog gluvih

"Jedan uistinu dijaloški način mišljenja, verovanja i delanja imao bi za posledicu da među misliocima ne bude dogmatika, među vernicima fanatika, među političarima tirana. Dijalog je jedini način...

PK Valis (foto: PK Valis)
Na Kupu Kragujevca Pre 22 sati 42 minuta

Plivači Valisa uspešni na još jednom takmičenju

Plivači “Valisa” su na još jednom takmičenju ostvarlili zapažene rezultate i osvojili medalje. Valjevski plivački klub je nastupio sa 33 plivača svih uzrasnih kategorija na međunarodnom takmičenju...