Dragan Đurđević  (foto: A. Đukić)
Dragan Đurđević (foto: A. Đukić)
25.06.2018, 06:57

Dragan Đurđević predsednik Rotari kluba Valjevo

č: | fb:

Dužnost predsednika Rotari kluba Valjevo, od dosadašnjeg prvog čoveka ove organizacije Dušana Stanića, preuzeo je Dragan Đurđević profesor fizičkog vaspitanja u Valjevskoj gimnaziji, koji će funkciju obavljati do kraja juna 2019. godine. Sekretar kluba biće David Maksimović, arhitekta.

 

Primopredaji dužnosti predsednika i sekretara rotari klubova pred istek stare (30. jun) i početak nove rotarijanske godine (1. jul), održanoj u u Šušeoci u poljoprivrednom turističkom domaćinstvu "Eko impuls" prisustvovali su rotarijanci iz više klubova iz Beograda, Šapca, Loznice i domaćina Valjeva.

 

Obavljena je primopredaja dužnosti predsednika i u Rotarakt klubu Valjevo koji okuplja mlade, obrazovane, talentovane ljude, buduće kandidate za članove Rotari kluba. Dosadašnju predsednicu Rotarakt kluba Nataliju Džagić, nasledila je Ana Urošević.

Predstavnici Rotari Valjevo sa učenicama Valjevske gimnazije

Predstavnici Rotari Valjevo sa učenicama Valjevske gimnazije (Foto: Kolubarske.rs)

 

U duhu jednog od svojih važnih principa da služe lokalnoj zajednici, valjevski rotarijanci već šest godina nagrađuju najbolje učenike po jedne ovdašnje srednje škole. Ovogodišnje dobitnice su Đurđija Marjanović i Sofija Janevski, učenice Valjevske gimnazije.

 

U proteklih godinu dana valjevski rotarijanci uspešno su realizovali ili učestvovali u ralizaciji više projekata, od nastavka akcije "Robotom do znanja i veština", preko obezbeđivanja računarske opreme za škole, do nabavke sadnica i sadnje drvoreda u dvorištu nove osnovne škole u Brđanima i drugih akcija.  

 

Skup koji već skoro dve decenije organizuje Rotari klub Valjevo, ove godine nije priređen u Brankovini, nego su se valjevski rotarijanci sa svojim gostima družili u Šušeoci u poljoprivrednom turističkom domaćinstvu "Eko impuls".

 

 

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 7 sati 58 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 3 sati 22 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...