Registracija Prijava preko FB
Aleksandar Vučić i meštani sela Donji Banjani (foto: Kolubarske.rs)
Aleksandar Vučić i meštani sela Donji Banjani (foto: Kolubarske.rs)
02.07.2018, 06:57

Vučić želje ispunjava i svima pomaže, valjda će i Valjevu

č: | fb:

Predsednik Aleksandar Vučić je u subotu posetio zaselak Petrići u Donjim Banjanima kod Ljiga, gde je asfaltiran lokalni put u dužni od 1.030 metara. Bilo je to ispunjeno obećanje, koje je Vučić dao Slobodanu Petriću.

 

Predsednik je rekao da je ponosan zbog toga što je država dokazala da ispunjava zahteve građana, da postoji zbog građana i da čini sve da građani žive bolje, a "činjenica je da se danas u Srbiji živi mnogo bolje nego pre".

 

Bila je to prilika da pitam predsednika Srbije da li zna kako se živi u Valjevu, da li zna da se gradsko rukovodstvo bavi sobom, a ne građanima Valjeva i da za dve godine, koliko je SNS na vlasti u Valjevu, ništa nije urađeno.

 

Predsednik Aleksandar Vučić na moja pitanja nije odgovorio konkretno. Govorio je o izgradnji brze saobraćajnice koja će Valjevo spojiti sa auto-putem, kako "investitori ne bi izbegavali Valjevo", kao da je ta deonica puta rešenje svih naših problema i jedino što nedostaje Valjevu.

 

Pitanja Kolubarskih.rs, odgovor predsednika i "pomoć prijatelja"

 

"Predsedniče, pošto znam da znate kakve su prilike u opštinama i gradovima, da li znate kakve su neprilike u Valjevu i da li ste zadovoljni sa valjevskim rukovodstvom koje dve godine ništa nije uradilo? Samo ću jedan slikovit primer da Vam dam – Vlada Srbije je u septembru prošle godine donela zaključak da će finasirati obnovu zdravstvenih ustanova i škola u Srbiji. Valjevo do sada nije uspelo da raspiše javnu nabavku za projektovanje rekonstrukcije valjevske bolnice...", otpočela sam pitanje.

 

"Ja sam uplašen ako je to tako", prekinuo me je predsednik.

 

"Razgovarala sam sa ljudima iz Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima i rekli su mi da nema šanse da ove godine počnu radovi, jer se kasni sa projektom. To je samo jedan primer. Valjevo troši pare na piće i iće, na proslave, sedam miliona dinara koštale su proslave nove godine i Dana grada...", navela sam.

 

"Ako mogu da kažem nešto", otpočeo je odgovor predsednik, međutim prekinula ga je novinarka TV Prva, dobacujući: "Ali, Valjevo ima Centar za vantelesnu oplodnju i dosta je beba rođeno". (?!)

 

"Da, to stoji, ali to nije zahvaljujući ovom rukovodstvu, Centar postoji sedam godina, a ovo rukovodstvo od 2016. Verujte mi na reč, ako ne...", rekla sam.

 

Predsednik je nastavio: "Ja želim da Vam kažem da sam siguran da je realnost negde između. Ima dobrih stvari, ima loših stvari. Ja ne znam za sve to, ali kao što vidite bio sam spreman da čujem i da saslušam, i čim sednem u automobil pozvaću ljude iz valjevskog rukovodstva. Ja sam sa njima razgovarao, da li je Zorana bila u Valjevu...", predsednik ne završi odgovor, ponovo dobacivanje ovaj put novinarka sa TV Pink rekavši: "Stubo-Rovni, predsedniče znate li koliko je novca tu uloženo". U pomoć priskoči i predsednik opštine Ljig da podseti da će i Ljig da se priključi na akumulaciju!?

Aleksandar Vučić i novinari

Aleksandar Vučić i novinari (Foto: Kolubarske.rs)

Pokušala sam da objasnim, ne predsedniku Vučiću mislim da on zna, nego novinarki sa TV Pink da se u "Stubo–Rovni" ulaže više od 20 godina i da ja ne pričam o ulaganjima države u Valjevo, nego govorim o gradskom rukovodstvu koje dve godine nije uradilo ništa, pa čak nije kadro da uradi projekat za koji je novac obezbedila država.

 

"Da li me razumete šta Vas pitam", obratila sam se ponovo predsedniku shvatajući da novinarke sa nacionalnih televizija pokušavaju da me demantuju i priču skrenu na neku drugu, "ružičastu" stranu.

 

"Ja Vas razumem, samo ako mogu da odgovorim. Dakle, ja sam pozvao i pitao sam kako možemo do skretanja za Lajkovac da uradimo brze saobraćajnice, preko Lajkovca, Nepričave, Slovca, pa sve do Lukavca i Popučaka, do ulaza u Valjevo, kako ne bi investitori izbegavali Valjevo. I taj projekat, ako se ne varam, se radi. I Valjevci u to mogu da se uzdaju i da se nadaju, to je važan put i za Mionicu i za Valjevo, važan put svakako i za sva sela, bilo da krenete prema Oglađenovcu, prema Brankovini ili gore prema Kamenici i Osečini", rekao je Aleksandar Vučić.

 

Komentarišući to da Valjevo devet meseci nije uspelo da raspiše javnu nabavku za projekat rekonstrukcije bolnice, a novac za radove je obezbedila država preko Kancelarije za javna ulaganja, predsednik Vučić je rekao da će proveriti, posebno što su lake procedure za rad sa Kancelarijom za javna ulaganja.

 

"Kancelarija za javna ulaganja, koju sam lično osmislio sa Markom Blagojevićem svojevremeno, zaista dobro radi. Sada u Dimitrovgradu radimo tri objekta – školu, vrtić i dom zdravlja. I zato mi je čudno da to u Valjevu ne rade, i ako postoji taj problem to ćemo da ispravimo koliko odmah i da to popravimo. Zato što se radi u više od 110 opština u Srbiji, a Valjevo je grad i to 12 po velilčini u Srbiji, dakle mi bismo morali to da uradimo. Tako da ću to da pogledam i da to popravim", obećao je predsednik Srbije.

 

Dodala sam da Mionica, malena opština, trenutno realizuje 26 projekata preko Kancelarije za javna ulaganja.

 

"Pa znam, lično sam se angažovao", rekao je Aleksandar Vučić.

"Pa angažujte se i za Valjevo, lično", zamolila sam.

"Hoću!", obeća predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

 

Aktuelno

Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Pao prvi ovogodišnji sneg Pre 4 sati 10 minuta

Ulice, lokalne puteve i Divčibare čistiće "Ingrap-Omni"

Valjevske ulice, lokalne i puteve na Divčibarama ove zime održavaće građevinsko preduzeće "Ingrap-Omni" za 44,7 miliona dinara sa PDV-om. Za razliku od prethodnih, ove godine je raspisan jedan...

Aforizmi (foto: Dušan Arsenić)
Zlatno doba Pre 4 sati 10 minuta

Dijalog gluvih

"Jedan uistinu dijaloški način mišljenja, verovanja i delanja imao bi za posledicu da među misliocima ne bude dogmatika, među vernicima fanatika, među političarima tirana. Dijalog je jedini način...

PK Valis (foto: PK Valis)
Na Kupu Kragujevca Pre 23 sati 34 minuta

Plivači Valisa uspešni na još jednom takmičenju

Plivači “Valisa” su na još jednom takmičenju ostvarlili zapažene rezultate i osvojili medalje. Valjevski plivački klub je nastupio sa 33 plivača svih uzrasnih kategorija na međunarodnom takmičenju...