Slobodan Gvozdenović (mart 2018.) (foto: DjordjeDjokovic)
Slobodan Gvozdenović (mart 2018.) (foto: DjordjeDjokovic)
13.07.2018, 06:59

Reprezentacija bez javne nabavke!

č: | fb:

Gradsko rukovodstvo je za prva tri meseca ove godine na reprezentaciju u kafanama potrošilo oko 800.000 dinara i to bez javne nabavke.

 

Zakon o javnim nabavkama u članu 39 propisuje da ukoliko procenjena vrednost istovrsnih nabavki prelazi iznos od 500.000 dinara godišnje, mora se raspisati javna nabavka.

 

Gradsko rukovodstvo, uprkos tome što je već u martu za reprezentaciju potrošilo oko 800.000 dinara, još uvek nije raspisalo javnu nabavku, ali čelnike Valjeva to ne sprečava da prave račune u kafanama, konačištima i hotelima. 

 

Iz kafanskih računa najbolje se vide "poslovne" aktivnosti valjevskog rukovodstva u prva tri meseca ove godine, otuda ću neke račune malo detaljnije preneti, mada su i ostali računi slični, najčešće su ručali predstavnici Grada sa saradnicima... U svim nalozima za plaćanje je navedeno da su u pitanju "poslovni ručkovi".

 

"Poslovno" se ručalo "povodom novogodišnjih i božićnih praznika"

 

Na poslovne ručkove za praznike išli su, najčešće, predstvanici Grada, a po nalogu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Međutim, nije poznato ko je predstavljao Grad na tim poslovnim (prazničnim) ručkovima.

 

Predstavnici Kabineta gradonačelnika i odbornici, (u nalogu za plaćanje nije navedeno koji predstavnici i odbornici) su "poslovno ručali povodom koncerta za Srpsku novu godinu“ u Omni centru sa Ildom i Šabanom Šaulićem. Poslovni ručak je koštao 21.010 dinara.

 

Poslovni ručak gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića sa gostima i saradnicima povodom dočeka Srpske nove godine u restoranu "Vidra" je koštao 30.000 dinara. Nije poznato ko su bili gosti, a ko saradnici.

 

Novogodišnji ručak predstavnika Grada sa članovima Gradskog veća koštao je 29.844 dinara. U nalogu za plaćanje nije navedeno koji predstavnici Grada, a koji članovi Gradskog veća. 

 

Povodom božićnog koncerta, predstavnici Grada su ručali sa članovima "Leksington" benda, a po nalogu gradonačelnika. Taj poslovni ručak je koštao 31.990 dinara. Nije poznato ko je "predstavljao" Grad na ručku sa ovim muzičarima.

 

Predstavnici Grada "poslovno" sa predstavnicima medija

 

Polsovni ručak novinara 12. januara, povodom Srpske nove godine, a po nalogu Slobodana Gvozdenovića, koštao je 5.920 dinara. Pet dana kasnije, novinari su ponovo poslovno ručali, ovaj put sa predstavnicima Grada. U nalogu za plaćanje nije navedeno koji predstavnici Grada su pravili novinarima društvo na poslovnom ručku. Ovaj put račun je bio skoro duplo veći, 10.524 dinara.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenvić je "poslovno ručao sa partnerima, a povodom njegovog gostovanja u jutarnjem programu na Hepi televiziji".

 

Koktel koji je Slobodan Gvozdenović organizovao za predstavnike RTS-a koštao je 36.800 dinara. Koktel "u vidu predjela i pića" povodom Festivala ženskih tajni održanog u sali Skupštine grada, a po nalogu Slobodana Gvozdenovića, koštao je 40.000 dinara. Pored predjela i pića, organizatorke Festivala ženskih tajni, Sanja Marinković i Vesna Dedić, su od Grada dobile besplatno salu i opremu.

 

Poslovni ručkovi sa saradnicima i "komšijama"

 

Gradonačelnik je poslovno ručao sa odbornicima i saradnicima, račun je iznosio 27.620 dinara, ali u nalogu za plaćanje nije navedeno kojim povodom je priređen "poslovni ručak", kao ni to koji odbornici su imali čast da ručaju sa gradonačelnikom.

 

Dva poslovna ručka organizovana sa predstavnicima opštine Ub, a po nalogu gradonačelnika, koštala su 7.090 dinara. Od ostalih opština na poslovnom ručku su bili predstavnici Osečine. U nalozima za plaćanje nije navedeno ko su gosti i kojim poslom su bili u Valjevu.

 

Gradonačelnik Slobodan Gvozdenović je iz gradske kase platio dva ručka za Gvozdeni puk, organizaciju Ratnih vojnih veterana i Udruženja boraca rata, a koštala su 10.250 dinara. U nalogu za plaćanje nije navedeno povodom čega je organizovan i plaćen ručak.

 

Bilo je ručkova sa potencijalnim investitorima, i to sa dva ukupno

 

Po nalogu gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića neko je poslovno ručao sa, kako je navedeno u nalogu za plaćanje, "potencijanim investitorima iz Beograda". Osim da je ručak koštao 2.700 dinara, nije poznato ko su "potencijalni investori", niti ko im je bio domaćin, ali sudeći po računu za račak, u pitanju su skromni investitori.

 

Drugi "potencijalni investitori", koji su bili na poslovnom ručku, osim što se ne zna odakle su, nije poznato ni ko su, niti ko su im bili domaćini. Jedino je poznato da je poslovni ručak bio po nalogu Slobodana Gvozdenovića i koštao je 5.155 dinara.

 

Poslovni ručak u manastiru Lelić, u februaru ove godine za, kako je navedeno u nalogu za plaćanje, 65 privrednika iz Rusije je koštao 59.350 dinara. Zanimljivo je da nigde, pa ni na zvaničnom sajtu Grada, nije zabeležena poseta tako brojne delegacije iz Rusije.

 

Poslovni ručak, po nalogu zamenika gradonačelnika Dragana Jeremića, organizovan za predstavnike ambasade Estonije, koštao je 3.300 dinara.

 

Dragan Jeremić je bio domaćin poslovnim partnerima, kako je napisanu u nalogu za plaćanje, "povodom dogovora oko projekta biomasa". Taj poslovni ručak je koštao 5.640 dinara. Jeremić je bio domaćin i predstavnicima NIS-a i gostima iz Bitef-a, nije napisano ko su bili gosti i kojim povodom. Račun za poslovni ručak je iznosio 6.775 dinara, odnosno 3.700 dinara.

 

Poslovni ručak predstavnika Ministarstva građevinarstva, a po nalogu gradonačelnika, je koštao 16.444 dinara, dok su dva ručka sa gostima iz Fafenhofena koštala 21.825 dinara. Iz naloga za plaćanje se ne vidi ko su bili domaćini.

 

Gradonačelnik je ručao o trošku Grada sa organizatorima Revije borilačkih veština, a po njegovom nalogu poslovni ručak je plaćen organizatorima Drift trke i izložbe o arheološkim nalazištima u Muzeju. Gradonačelnik je novcem iz budžeta platio ručak za predstavnike Grada sa dr Pajom Momčilovim. Nije poznato ko je predstvaljao Grad.

 

Pored poslovnih ručkova iz budžeta Grada su plaćane i usluge smeštaja, i to u "Bubici" u Valjevu, račun je iznosio 16.640 i u "Hebi" na Divčibarama, smeštaj je koštao 21.360. U nalogu za plaćanje nije navedeno kome je plaćen smeštaj, niti kojim povodom.

 

Iz budžeta grada je za prva tri meseca potrošeno preko 770.000 dinara za reprezentaciju sa pozicije Gradsko veće, dok je sa pozicije Skupština grada potrošeno 36.069 dinara i to po nalogu predsednika lokalnog parlamenta Milorada Ilića za poslovni ručak koji je organizovan za predstavnike VK Valis i Vaterpolo saveza Srbije.

 

Gradska uprava Valjeva, u okviru koje su svi načelnici, za prva tri meseca nije imala troškove reprezentacije! 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 3 sati 1 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar