Sednica GO SPS (foto: Đorđe Đoković)
Sednica GO SPS (foto: Đorđe Đoković)
18.07.2018, 07:32

"Izdajnici nikada nismo bili, niti ćemo ikada biti"

č: | fb:

Socijalistička partija Srbije (SPS) održala je u Valjevu sednicu Glavnog odbora, čime je obeležila i 28 godina postojanja.

 

"Mogu nas socijaliste da optužuju za svašta, ali mi izdajnici nikada nismo bili, niti ćemo ikada biti", poručio je lider SPS-a Ivica Dačić.

 

On je govorio o prošlosti partije, o socijalistima koji su naslednici velike ideje socijalne pravde, o socijalistima koji štite nacionalne interese srpskog naroda.

 

- Mi nismo dnevni politički aktivisti, nego smo organizovani u političku partiju koja ima dva noseća stuba. Jedan je stub socijalne pravde, a drugi stub je nacionalni, odnosno patriotski. Nema Srbije bez Socijalističke partije i bez socijalističke ideje, zato što je ona sastavni deo genetskog koda i shvatanja društva srpskog naroda. Ali nema ni socijalističke partije bez Srbije - rekao je Dačić.  

 

Predsednik SPS-a je poslao poruke članstvu za sadašnjost i za budućnost, i ponovio da socijlisti nikada neće priznati nezavisnost Kosova.

 

- Danas imamo težak zadatak; obezbediti budućnost zemlje, ekonomski razvoj, finansijsku konsolidaciju, a da se istovremeno zadrže osnovni prncipi socijalne pravde. Ekonomski razvoj je pitanje broj jedan budućnosti Srbije... Mi jesmo za evropski put, socijalisti nikada nisu bili protiv evrointegracija. Danas, osim članstva u EU, da bi zaštitili naše nacionalne interese, moramo da negujemo prijateljstvo sa zemljama koje nas podržavaju u najvažnijem državnom i nacionalnom pitanju... Nama jeste interes da idemo u Evropsku uniju i zato se nadam da ćemo uspeti da pronađemo rešenje za sve probleme, posebno za pitanje Kosova. Mi jesmo za kompromis, ali ultimativno da priznamo nezavisnost Kosova sigurno nećemo nikada - poručio je Dačić.

Ivca Dačić

Ivca Dačić (Foto: Đorđe Đoković)

 

Lider socijalista se osvrnuo i na opoziciju za koju je rekao da ima sve, samo nema narod.

 

- Kada je reč o opoziciji, oni niti su veći evropljani, niti su veće patriote. Da budem iskren, ne zna se šta su. Sve imaju samo im fali narod. Sigurno će imati i podršku da ruše ovu vlast u kojoj smo zajedno sa Vučićem... Želim ovde da vam kažem, mi sa Vučićem delimo zajedničke ciljeve, a to su moderna, razvijena, evropska, demokratska, patriotska Srbija. I taj narodni front je garant uspeha. Zato je SPS potrebna Srbiji, Srbija mora imati modernu partiju levice i socijalne pravde. Narod je naša najveća snaga - rekao je Ivica Dačić.

 

Na kraju je poručio da nije uplašen za budućnost partije jer "naša ideja ne može da se uništi". Ali postoji nešto zbog čega je lider socijalista uplašen i to je podelio sa rukovodstvom i članstvom.

 

- Ja sam samo uplašen, i ponekad se ljutim na to, što mi ne odvajamo bitno od nebitnog, što ne hvatamo društvene procese, što ne osećamo na šta treba da reagujemo, šta treba da podržavamo i šta nas drži na političkoj sceni. A to je politička bitnost, to su teme  gde moramo da pogađamo u centar naše politike, a samim tim i onih građana koji glasaju za nas. Zato je važno da sve to dobro razumemo i da shvatimo da se sve menja, pa mora da se menja i SPS. Ali promene mogu da budu i na gore. Zato, da se menja, ali na bolje -  poručio je predsednik socijalista Ivica Dačić u rođendanskom danu SPS-a na sednici Glavnog odbora, koja je održana u Valjevu.

 

Sednica GO SPS

Sednica GO SPS (Foto: Đorđe Đoković)

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 2 sati 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 5 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.