Zaprašivanje komaraca (foto: Đorđe Đoković)
Zaprašivanje komaraca (foto: Đorđe Đoković)
20.07.2018, 08:24

Danas počinje zaprašivanje komaraca

č: | fb:

Danas počinje zaprašivanje komaraca na teritoriji grada Valjeva, i trajaće do 31. jula, a tačno mesto i vreme zavisiće od vremenskih uslova, saopšteno je iz Kabineta gradonačelnika.

 

 "Tretman suzbijanja komaraca na području Valjeva obavljaće se iz vazduha i sa zemlje preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina. Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja. Dejstvo preparata traje tri dana", navodi se u saopštenju.

 

Ove godine posao zaprašivanja komaraca obaviće novosadska firma "Ciklonizacija", koja je bila najpovoljniji ponuđač na javnoj nabavcu koju je raspisao Grad.

 

Dezinsekcija i deratizacija gradskih površina koštaće 914.700 dinara bez PDV-a, a deratizacija i dezinsekcija objekata 229.000 dinara bez PDV-a.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 5 sati 44 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 8 sati 33 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.