Registracija Prijava preko FB
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
Fabrika vode na Pećini (foto: Đorđe Đoković)
08.08.2018, 06:51

Oprema za daljinsko upravljanje i očitavanje potrošnje vode

č: | fb:

Danska kompanija Kamstrup donirala je valjevskom Vodovodu opremu, vrednu četiri miliona dinara, koju čine vodomeri, regulatori pritiska, merači protoka i softveri za daljinsko očitavanje.

 

Prema rečima direktora Vodovoda Đođa Milanovića ovom donacijom nastavljena je uspešna saradnja JKP Vodovod i Ambasade Danske koja je započeta prošle jeseni kada su gosti iz ove skandinavske zemlje posetili valjevsko javno komunalno preduzeće.

 

- Mi smo prilikom posete danske delegacije konkurisali sa projektom daljinskog upravljanja i očitavanja potrošnje vode za nekoliko ulica- Vojvode Brane, Takovsku, Rovinjsku i Mlavsku. Moram da naglasim, pa i da se pohvalim, da ćemo biti prvi vodovod u Srbiji koji implementira ovaj sistem merenja potrošnje. To praktično znači da kada ugradimo i instaliramo opremu, inkasanti neće izlaziti na teren već ćemo u kontrolnoj sobi u svakom trenutku znati šta se dešava i koje je stanje na vodomeru. Dobro je i to da postoji alarm koji detektuje probleme sa pritiskom, signalizira kvar na kućnim instalacijama, što je svakako bitno i za naše potrošače. Širenje ovakvog sistema i njegova implementacija u GIS, dovode do efikasnog sistema, sistema kojim se daljinski upravlja u svakom smislu – kaže direktor Vodovoda.

Đorđe Milanović i Branko Crnčević, predstavnik Kamstrupa

Đorđe Milanović i Branko Crnčević, predstavnik Kamstrupa (Foto: vodovodva.co.rs)

 

Đorđe Milanović naglašava da se radi o vrednoj donaciji i da će nova oprema predstavljati iskorak u napred, kada je u pitanju vodosnabdevanje u Valjevu, a može se reći i u Srbiji.

 

- Kamstrup je inače najnaprednija kompanija u Evropi kada je u pitanju proizvodnja vodomera sa daljinskim očitavanjem, a opšte je poznato da su gubici u mreži danskih vodovoda između 4 i 5 posto - izjavio je nakon potpisivanja ugovora i prijema opreme direktor vodovoda Đorđe Milanović.
 

Kada su prošle godine u novembru gosti iz Danske posetili valjevski vodovod, nisu mogli da veruju da gubici iznose preko 50 odsto i da trošimo 11 miliona kubika vode godišnje za snabdevanje grada. Oni sa pet miliona kubika vode godišnje snabdevaju grad veći od 100.000 stanovnika

Aktuelno

Bokser Metalca zadaje udarac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo u boksu Pre 1 dan 4 sati

Slab otpor Lozničana

Na startu Ekipnog prvenstva Srbije u boksu, uz TV prenos, Metalac je pred 400 gledalaca, u hali na Studentu, pobedio Loznicu sa 12:4. Samo dve borbe trajale su sve tri runde, ostalo su bili...

Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U projektnom zadatku i objekti koji su već rekonstruisani 18.10.2018

Bolnica traži reviziju javne nabavke

Nakon godinu dana čekanja Grad je konačnao raspisao teneder za izradu projekta rekonstrukcije valjevske bolnice. Međutim u projektnom zadatku su se našli već rekonstruisani objekti, a nema onih...  · 2 komentara