Hidrosistem Srubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
Hidrosistem Srubo-Rovni (foto: Đorđe Đoković)
09.08.2018, 09:19

Nastavak izgradnje hidrosistema "Stubo-Rovni"

č: | fb:

Javno preduzeće "Kolubara" i Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture su, nakon sprovedenog tendera i izbora najpovoljnijeg ponuđača, potpisali ugovore sa projektantskim kućama za izradu projektno tehničke dokumentacije za nastavak izgradnje Regionalnog višenamenskog hidrosistema "Stubo-Rovni", saopšteno je iz ovog javnog preduzeća.

 

Kako se navodi u saopštenju, za izradu projektne dokumentacije za dva magistralna cevovoda i za postrojenje za prečišćavanje vode izdvojeno je 48,1 milion dinara.

 

Najviše novca 22.680.000 dinara izdvojeno je za najobimniji projekat magistralni cevovod čiste vode za deonice od rezervoara "Oštrikovac" do opština Ub, Lajkovac i Lazarevac. Rok za izradu projektne dokumentacije je pet meseci, a ugovor je potpisalo preduzeće "EVP" d.o.o. Beograd.

 

Projektna dokumentacija magistralnog cevovoda čiste vode za deonicu od Mionice do Ljiga, treba da bude završena za godinu dana. Ugovor je potpisan sa preduzećem “IWA consalt” d.o.o. Beograd na iznos 14,4 miliona dinara.

 

Izrada projektne dokumentacije za postrojenje za prečišćavanje vode za piće "Pećina 2", košta 11 miliona dinara, a ugovor je potpisan sa preduzećem za projektovanje, inženjering i konsalting "IWA consalt" d.o.o. Beograd. Rok za za završetak projektne dokumentacije je šest meseci.

 

"Potpisivanje ovih ugovora je još jedan važan koraku u cilju završetka regionalnog višenamenskog hidrosistema Stubo-Rovni koji se gradi već 29 godina. Izradom ove projektno-tehičke dokumentacije, koja će sadržati i građevinske dozvole, stvaraju se uslovi za obezbeđivanje izvora finansiranja kako bi se što pre započelo sa radovima na izgradnji ovih projekata. Vlada Republike Srbije, Grad Valjevo i JP Kolubara posvećeni su što skorijem završetku regionalnog višenamenskog hidrosistema i otvaranju mogućnosti da se kvalitetnom vodom za piće snabde skoro 250.000 stanovnika u šest opština Kolubarskog okruga”, navodi se u saopštenju JP Kolubara.

 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 12 sati 22 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 9 sati 32 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 5 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 12 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara