Registracija Prijava preko FB
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
Divčibare (foto: Kolubarske.rs)
09.08.2018, 13:05

Grad nema pojma ko je izgradio most i popločao korito u centru Divčibara

č: | fb:

Gradska vlast, kao ni nadležne službe Grada Valjeva, "ne zna ništa" o radovima u centru Divčibara, gde je izgrađen pešački most i popločano korito i dno potoka.

 

Aktivisti Lokalnog fronta Va kažu da je za svaku pohvalu to što je uređen centar Divčibara, ali nije za pohvalu to što se radilo bez dozvole, što su nepoznati izvođači i finansijeri radova. Aktivista Ljubomir Radović, koji je i odbornik u Skupštini grada, sumnja da je ponovo ne delu nelegalna gradnja, a inspekcija ponovo zatvara oči.

 

- Verujemo da su brojni posetioci već uočili da je poprilično izmenjen izgled strogog centra Divčibara, time što je sagrađen drveni pešački most pored postojećeg za motorni saobraćaj, i time što je na potoku iznad ovog mosta ozidana brana. Istovremeno, dno oba potoka koji se spajaju upravo ispod mosta popločano je kamenim pločama. Prirodno, želeli smo da saznamo kome građana Valjeva mogu da zahvale za nove objekte, pa smo, kao i obično, potražili poverenika za informacije od javnog značaja. Njegov odgovor je predstavljao ne mali šok za nas, ispostavilo se da službenici Gradske uprave i službenici gradskih inspekcija koji, inače, prilično redovno posećuju divčibarske preduzetnike, o novom objektu ne znaju ama baš ništa – kaže Radović.

Ljubomir Radović

Ljubomir Radović (Foto: Đorđe Đoković)

 

On pita da li je moguće da je neko na prostoru kojem se, po rečima najviših gradskih funkcionera, posvećuje najveća pažnja, sagradio objekte bez ijednog jedinog papira koje treba dobiti od Gradske uprave i od drugih nadležnih organa?

 

- Kako je moguće da je gradnja, koja je trajala nekoliko meseci, izmakla pažnji cenjenim članovima komisije za Divčibare? Kako to da sve vreme ništa ne primećuju inspektori čiji posao jeste da Divčibare štite od divlje gradnje? Kako, najzad, objasniti da ništa neobično nije primetio ni prvi službenik građana Valjeva koji je u poslednjih nekoliko meseci najmanje deset puta posetio Divčibare službeno ili privatno? – upitao je Ljubomir Radović.

 

Lokalni front je napisao prijave građevinskoj i komunalnoj inspekciji, kao i inspekciji za zaštitu životne sredine zbog ove nelegalne gradnje na Divčibarama. Radović kaže da su poseban dopis uputili načelniku inspekcijskih službi, Aleksandru Jankoviću, obaveštavajući ga da su podneli prijave.

 

- Imali smo i nameru da o ovoj, i jednoj sličnoj temi, zatražimo i službene informacije u direktnom razgovoru sa gospodinom Jankovićem, ali na žalost, više od nedelju dana nisam uspeo da ugovorim sastanak i to kao odbornik Skupštine grada - rekao je Radović.

 

Aktivisti Lokalnog fronta Va kaže da ne znaki, čak i ne naslućuju, kako će se završiti storija o ovim radovima na Divčibarama, ali se plaše da kraj ne bude isti kao u slučaju sa napravom koja je 15. februara, takođe, bez ijednog jedinog papira postavljena na zgradu u najstrožem centru grada Valjeva gde i danas "neometana" stoji.

 

Aktuelno

Akcija Lokalnog fronta Va na Gradskom trgu (foto: Đorđe Đoković)
Na Gradskom trgu Pre 3 sati 6 minuta

Akcija Lokalnog fronta Va: "Nedostojan i nesposoban"

Lokalni front Va je juče na Gradskom trgu nastavio akciju pod nazivom "Nedostojan i nesposoban". Podeljeno je oko hiljadu letaka na kojima piše zašto je Gvozdenović nedostojan položaja...

Bokser Metalca zadaje udarac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo u boksu Pre 1 dan 3 sati

Slab otpor Lozničana

Na startu Ekipnog prvenstva Srbije u boksu, uz TV prenos, Metalac je pred 400 gledalaca, u hali na Studentu, pobedio Loznicu sa 12:4. Samo dve borbe trajale su sve tri runde, ostalo su bili...

Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U projektnom zadatku i objekti koji su već rekonstruisani 18.10.2018

Bolnica traži reviziju javne nabavke

Nakon godinu dana čekanja Grad je konačnao raspisao teneder za izradu projekta rekonstrukcije valjevske bolnice. Međutim u projektnom zadatku su se našli već rekonstruisani objekti, a nema onih...  · 2 komentara