Registracija Prijava preko FB
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
10.08.2018, 12:01

Potvrđeno 14 godina zatvora za ubistvo u Dokmiru

č: | fb:
Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 29. januara 2018, kojom je na 14 godina zatvora osuđen Saša Arsenić zbog ubistva V. R, takođe iz Dokmira kod Uba, počinjenog 28. avgusta 2017. godine.
 
 
Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, kao neosnovana odbijena je žalba Arsenićevog branioca. 
 
 
Ocenjeno je da je Viši sud u Valjevu "izrekao kaznu zatvora kojom će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja". Arseniću su kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir delimično priznanje izvršenja krivičnog dela i izraženo kajanje, te smanjena uračunljivost ali ne do granice bitnog. Otežavajuća okolnost je Arsenićeva upornost u izvršenju krivičnog dela, kao i njegovo ponašanje nakon toga.
 
 
Saša Arsenić je pokojnu V. R, sa kojom se odranije poznavao, udavio u njenoj kući posle svađe do koje je između njih došlo. On je oštećenu ugurao sa terase u kuću, oborio na krevet i najpre zadao nekoliko udaraca šakom, a potom je udavio stežući je za vrat svestan činjenice o mogućim posledicama.
 
 
On je oštećenu ostavio u kući, a potom pobegao. Pokojnu V. R. su pronašli kćerka, zet i unučići, koji žive u susednom selu, a došli su da je posete pošto im se nije javljala na telefonske pozive. V. R. je bila devizna penzionerka i živela je sama u Dokmiru.
 
 
 
 

Aktuelno

Mountain music fest (2017.) (foto: Kolubarske.rs)
MMF – muzika, rekreacija, zabava, druženje, uživanje Pre 18 sati 17 minuta

"Razmrdaj čula" na Divčibarama

Treći muzičko-planinski festival Mountain Music Fest (MMF), pod sloganom "Razmrdaj čula" biće održan ove subote (18.08.) na Divčibarama na ski stazi Crni vrh. Muzički program, avantura, zabava,...  · 2 komentara

Budućnost-Šumadija (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Pripreme FK Budućnost Krušik Pre 21 sati 26 minuta

"Generalka" u Šapcu

Ovoga vikenda startuje novo prvenstvo Srpske lige Zapad u fudbalu sa 16 klubova. Dovedeno je desetak novih fudbalera ali je kapiten Rašević zatražio ispisnici i po svoj prilici će u Drinu iz...