Registracija Prijava preko FB
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
Apelacioni sud (foto: www.bg.ap.sud.rs)
10.08.2018, 12:01

Potvrđeno 14 godina zatvora za ubistvo u Dokmiru

č: | fb:
Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je prvostepenu presudu Višeg suda u Valjevu, od 29. januara 2018, kojom je na 14 godina zatvora osuđen Saša Arsenić zbog ubistva V. R, takođe iz Dokmira kod Uba, počinjenog 28. avgusta 2017. godine.
 
 
Kako je objavljeno na sajtu Apelacionog suda, kao neosnovana odbijena je žalba Arsenićevog branioca. 
 
 
Ocenjeno je da je Viši sud u Valjevu "izrekao kaznu zatvora kojom će se u potpunosti ostvariti svrha kažnjavanja". Arseniću su kao olakšavajuće okolnosti uzete u obzir delimično priznanje izvršenja krivičnog dela i izraženo kajanje, te smanjena uračunljivost ali ne do granice bitnog. Otežavajuća okolnost je Arsenićeva upornost u izvršenju krivičnog dela, kao i njegovo ponašanje nakon toga.
 
 
Saša Arsenić je pokojnu V. R, sa kojom se odranije poznavao, udavio u njenoj kući posle svađe do koje je između njih došlo. On je oštećenu ugurao sa terase u kuću, oborio na krevet i najpre zadao nekoliko udaraca šakom, a potom je udavio stežući je za vrat svestan činjenice o mogućim posledicama.
 
 
On je oštećenu ostavio u kući, a potom pobegao. Pokojnu V. R. su pronašli kćerka, zet i unučići, koji žive u susednom selu, a došli su da je posete pošto im se nije javljala na telefonske pozive. V. R. je bila devizna penzionerka i živela je sama u Dokmiru.
 
 
 
 

Aktuelno

Bokser Metalca zadaje udarac (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Ekipno prvenstvo u boksu Pre 1 dan 4 sati

Slab otpor Lozničana

Na startu Ekipnog prvenstva Srbije u boksu, uz TV prenos, Metalac je pred 400 gledalaca, u hali na Studentu, pobedio Loznicu sa 12:4. Samo dve borbe trajale su sve tri runde, ostalo su bili...

Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
U projektnom zadatku i objekti koji su već rekonstruisani 18.10.2018

Bolnica traži reviziju javne nabavke

Nakon godinu dana čekanja Grad je konačnao raspisao teneder za izradu projekta rekonstrukcije valjevske bolnice. Međutim u projektnom zadatku su se našli već rekonstruisani objekti, a nema onih...  · 2 komentara