Aparati za elektro terapiju  (foto: Kolubarske.rs)
Aparati za elektro terapiju (foto: Kolubarske.rs)
11.08.2018, 07:32

Još jedna donacija "Europroma" valjevskoj bolnici

č: | fb:

Kompanija "Europrom" je po drugi put za mesec dana donirala Opštoj bolnici Valjevo aparate čija je ukupna vrednost 1,1 milion dinara. Nakon kardiološke sonde, ovaj put vodeća trgovina u našem kraju je poklonila četiri aparata za elektro terapiju za Centar za rehabilitaciju čija je vrednost 550.000 dinara.

 

PR menadžer "Europrom-a" Bojana Perić kaže da je donacija doprinos njihove kompanije da se kvalitet pružanje usluga u Centru za rehabilitaciju poboljša.

 

- Doniranje aparata za valjevsku bolnicu je deo poslovne politike "Europroma" da ceo budžet, koji je namenjen za donacije, usmeri na kupovinu opreme i aparata za valjevsku bolnicu. Zdravstvo je svakako nešto što se tiče svakog od nas, nešto najvrednije u životu svakog pojedinca i porodice. Kvalitet zdravstva u jednom gradu mnogo utiče na kvalitet života u njemu i ovo je jedan od načina da i "Europrom" da svoj doprinos - kaže Perić.

 

Dodaje da svaki put prilikom donacije "požele da se aparati što manje koriste u smislu da će biti što manje pacijenata".

 

- Čini se da kada je reč o ovom odeljenju to nećebiti tako s obzirom na to da je ovo najfrekventnije odeljenje u bolnici gde oko 200 pacijenata dnevno dolazi na terapije i to različite starosne dobi, od beba do najstarijih. Ono što je takođe važno jeste to da će aparati koje smo donirali zameniti one koji su stari preko 30 godina. To znači da je naša donacija otišla na pravu adresu – zaključuje Perić.

Zoran Đurić,Bojana Perić i Olgica Ranković

Zoran Đurić,Bojana Perić i Olgica Ranković (Foto: Kolubarske.rs)

 

Načelnik Centra za rehabilitaciju dr Olgica Ranković, uz zahvalnost na vrednoj donaciji, kaže da će novi aparati poboljšati kvalitet i povećati nivo usluga na opšte zadovoljstvo pacijenata i zaposlenih.

 

- "Europrom" je poznat po humanitarnim akcijama, a ovom donacijim Centar je dobio četiri moderna aparata; jedan od njih ćemo koristiti u terapiji "bola", aparat za lasero terapiju i aparat za primenu ultrazvuka u terapijske svrhe. Naročito nam je značajan četvrti aparat koji služba do sada nije imala, a radi se o savremenom aparatu koji podrazumeva primenu srednje frekventne struje sa izrazitim analgetskim i biostimulativnim dejstvom. To je horizontalna terapija i ima široku primenu u fizikalnoj terapiji pre svega kod pacijenata sa raznim reumatološkim oboljenjima, kod pacijenata koji boluju od osteoporoze, koji imaju poremećaj cirkulacije i u terapiji bola – navodi dr Ranković.   

 

V. d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić se zahvalio "Europromu" koji je za kratko vreme po drugi put "pokazao dobru volju i društvenu odgovorost i bolnici poklonio aparate". On je rekao da se, prilikom donacija, vodi račune da budu "pokrivena" sva odeljenja, tako da je došao na red i Centar za rehabilitaciju, koji je do sada bio zanemarivan.

 

Vreme je za "rehabilitaciju" Centra za rehabilitaciju

 

Pored toga što Centru za rehablitaciju nedostaju savremeni i novi aparati, s obzirom na to da je većina stara nekoliko desetina godina, neophodna je i adaptacija prostora. Zgrada Centra je namenski sagrađena pre pola veka i na svakom koraku je primetno da je vreme ostavilo trag; prostorije za fizikalu terapiju nisu adekvatne, godinama nisu krečene, hidro blok delimično radi, a park sa spravama ispred hospitalnog dela je godinama neupotrebljiv...

 

Ono što mi je skrenulo pažnju kada sam dolazila na konferenciju za novinare jesu "držači prozora" koje su patentirali snalažljivi zaposleni. S obzirom na to da je i stolarija vremešna, mehanizmi su pokvareni, pa su prozori otvoreni uz pomoć flaša i tako se promajom zaposleni i pacijenti bore protiv vrućine na 35 stepeni koliko je bilo juče. U prostorijama Centra za rehabilitaciju nema klima uređaja. 

Prozori na Centru za rehabilitaciju

Prozori na Centru za rehabilitaciju (Foto: Kolubarske.rs)

 

Zaposleni se nadaju da će i ovo odeljenje biti uskoro sređeno u sklopu opsežnih radova rekonstrukcije Opšte bolnice koji su najavljeni i koje će finansirati Republika preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

 

U Centru za rehabilitaciju, pored lečenja obolelih od raznih vrsta reumatoloških bolesti, neuroloških oboljenja i pacijenata sa posttraumatskim stanjima, bave se i dečjom rehabilitacijom tako da su pacijenti i bebe koje imaju razne deformitete, kao i deca školskog uzrasta koja dolaze na korektivne vežbe.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 16 sati 39 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 13 sati 49 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara