David Koprivica (foto: Đorđe Đoković)
David Koprivica (foto: Đorđe Đoković)
30.07.2014, 10:18

Bronza za Davida Koprivicu

č: | fb:

Maturant Valjevske gimnazije David Koprivica osvojio je bronzanu medelju na 46. Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana u Hanoju. Koprivica je bio u ekipi sa još trojicom srednjoškolaca koji su predstavljali Srbiju na Olimpijadi. Srebro je osvojio Aleksa Milosavljević, srednjoškolac iz Svilajnca, a bronzane medalje Marko Nešić iz Krupnja, Miloš Selaković iz Užica i David Koprivica iz Valjeva. Na beogradski aerodrom "Nikola Tesla" sleteli su kasno sinoć, a novinari su mogli da ih prepoznaju po tradicionalnim vijetnamskim slamnatim šeširima. 

Ovim rezultatom na takmičenju u Vijetnamu David Koprivica je ponovio uspeh ostvaren na prošlogodišnjoj Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi koja je održana u Moskvi.

Početkom juna, nakon osvajanja srebrne medalje na Olimpijadi hemičara Srbije najavljujući odlazak u Vijetnam, maturant Valjevske gimnazije je rekao da veruje da će, bar, ponoviti rezultat sa prošlogodišnje Olimpijade u Moskvi gde je osvojio bronzanu medalju.

Tokom četiri godine školovanja, takmičio se i ostvarivao najbolje rezultate iz matematike, fizike i hemije. Proglašen je za učenika generacije, kao i za najboljeg učenika škole, smera, razreda i odeljenja.

David Koprivica će od oktobra biti brucoš Hemijskog fakulteta u Beogradu. Školovanje, barem osnovne studije, namerava da nastavi u Srbiji, a kasnije zavisiće od toga kakve će šanse Srbija pružiti.

"U inostransvo možda odem na master ili doktorske studije, ali ima još dosta do toga. U budućnosti bih voleo bih da se bavim istraživanjima koja bi mogla da spoje više prirodnih nauka, pre svih fiziku i hemiju", kazao je David Koprivica po povratku iz Vijetnama.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 1 sati 20 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 3 sati 56 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar