MMF (arhiva) (foto: Kolubarske.rs)
MMF (arhiva) (foto: Kolubarske.rs)
20.08.2018, 14:00

Još bolji MMF

č: | fb:

Preko 3.300 posetilaca bilo je na jednodnevnom muzičko-planinskom festivalu Mountain Music Fest (MMF), koji je u subotu održan na Divčibarama, pod sloganom "Razmrdaj čula".

 

"Pobeđen" je prošlogodišnji rekord kada je MMF posetilo preko 2.500 gostiju. Pored Valjevaca, najbrojniji su bili Beograđani i Novosađani, a bilo je i gostiju iz inostranstva.

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

 

Treći MMF, po mnogo čemu jedinstven festival u našem regionu, ispunio je očekivanja – bio je to pravi porodični festival, veliki broj posetilaca je aktivno učestvovao u rekreativnim, avanturističkim, edukativnim, zabavnim, muzičkim sadržajima, kao i brojnim radionicama. "Ovo je najbolja psihoterapija, ovde se najbolje oslobađamo stresa", reče mi kroz osmeh jedan posetilac.

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

(Foto: Kolubarske.rs)

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

 

(Foto: Kolubarske.rs)

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

Pored programa i sadržaja sa prethodna dva festivala, ovogodišnji MMF je bio obogaćen sa nekoliko novih radionica; ples, vajarstvo, aero modelarstvo, papirologija..., a naročitu pažnju posetilaca, i to različite starosne dobi, izazvao je muzički stejdž "VINYL" na kome su od podneva do devet časova uveče muziku sa gramofonskoh ploča puštali di džejevi iz Beograda. Bio je to svojevrsni muzički vremeplov i podsećanje na dobre stare hitove.

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

 

"Ovo je više od festivala. Na festivalima se obično sluša samo muzika, na nekima se samo jede i pije, dođe i prođe. Ovde se družimo sa decom, prijatejima i prirodom ceo dan, bez vremenskog i prostornog ograničenja. Testiramo svoje fizičke i umne sposobnosti, ali otkrivamo i neke talente, recimo na radionicama vajarstva i plesa. Posebno sam uživao na stejdžu gde smo, okruženi pločama, slušali neke stare hitove", kaže Vladimir koji je na MMF-u bio porodično sa suprugom i decom, koja su uživala u brojnim sadržajima. "Ovo je prvi put da mi se klinci nisu žalili da im je dosadno", kaže Vladimir.

 

U večernjim satima pretežno mlađa publika je uživala u koncertima koji su trajali do jedan čas iza ponoći; nastupali su "Kanda Kodža i Nebojša", Nikola Pejaković Kolja, koji je na MMF-u promovisao svoj novi album, i Skaj Vikler.

MMF

MMF (Foto: MMF)

MMF

MMF (Foto: MMF)

 

Jedina zamerka posetilaca MMF-a je to što ne traje bar dva dana. Otuda pitanje za organizatore da li razmišljaju da produže trajanje festivala ili je jedan dan sasvim dovoljan?

 

Jedan od organizator MMF-a iz Udruženja građana "Divčibare" Andrija Marjanović kaže da "svakako razmišljaju o dvodnevnom festivalu", ali i o uvođenju nekih novina.

 

"Mada je još rano, ali već razmišljamo da sledeće godine organizujemo i kamp, da uredimo prostor za šatore gde bi bila obezbeđena topla i hladna voda, toaleti i sve ono što je potrebno za kampovanje. Ove godine je bilo preko 30 šatora, tako da nam se to nametnulo kao ideja za sledeći festival", kaže Marjanović.

 

Na ovogodišnjem MMF-u posebna pažnja je bila posvećena ekoligiji, zaštiti životne sredine i problemima aero zagađenja. Andrija Marjanović kaže da su posetioci učestvovali u anketi na temu ekološke svesti i da će rezultati te ankete biti publikovani u narednom periodu i dostavljeni Ministarstvu zaštite životne sredine.

 

"Odlučili smo da deo novca od ulaznica odvojimo za kupovinu sadnica crnog bora, koje ćemo posaditi na Divčibarama umesto osušenih stabala", najavljuje Majanović.

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

 

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

Posetioci MMF-a, pored pohvala i komplimenata za dobro osmišljen festival, hvale i dobru organizaciju; bezbednost, pre svega, obezbeđeno mesto za parking, dobra ponuda hrane i pića, obezbeđene ležaljke i mesta za sedenje i "izležavanje", na svakom koraku korpe za smeće, redari, volonteri koji su posetiocima bili sve vreme na usluzi, obezbeđen autobuskli i taksi prevoz...

 

Organizatori poručuju: "Vidimo se dogodine u isto vreme na istom mestu sa istom enrgijom, dobrim raspoloženjem i obaveznim osmehom!.

MMF

MMF (Foto: Kolubarske.rs)

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 15 sati 19 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 17 sati 55 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara