Promo tekst u Kuriru (foto: Skrinšot)
Promo tekst u Kuriru (foto: Skrinšot)
29.08.2018, 07:01

Tri naručena teksta gradonačelnik platio 1,3 miliona dinara

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je novcem iz gradske kase platio 480.000 dinara tekst u "Kuriru", koji je objavljen 30. juna u štampanom i internet izdanju.

 

Nakon što je krajem prošle godine iz budžeta, bez javne nabavke i suprotno Odluci o budžetu Valjeva, platio 830.000 dinara intervju u dnevnom listu ALO (540.000) i na portalu Srpskog telegrafa, Gvozdenović nastavlja sa reklamiranjem ili promocijom. Ovaj put je izabrao "Kurir".

 

U naručenom tekstu pod naslovom "Ostvarićemo san mnogih generacija Valjevaca", koji je plaćen 480.000 dinara, Gvozdenović je izgovorio 15 rečenica, što znači da je jedna rečenica koštala 32.000 dinara!

 

On je za Kurir govori o "pokretanju nekoliko veoma važnih infrastrukturnih projekata koji su prekretnica u razvoju grada!”. I ovaj put, kao i u prethodna dva intervjua, Gvozdenović je govorio o izgradnji puta M-4, za koji tek treba da se radi projekat, o industrijskoj zoni, koja tek treba da se izgradi, o brani Stubo-Rovni, koja se gradi 30 godina i o radovima na regulaciji korita Kolubare, koje finansira Evropska unija. O svojim delima i rezultatima Gradske vlasti na čijem je čelu, ni reči.

Promo tekst u Kuriru

Promo tekst u Kuriru (Foto: Skrinšot)

Intervju je realizovan na osnovu "Ugovora o pružanju usluga promocije" koji je potpisao Slobodan Gvozdenović i Adria Media Group doo, Beograd.

 

Međutim, u ugovoru piše jedno, realizovano je nešto drugo, a plaćeno sasvim treće!?

 

Naime, ugovorom je precizirano da "Adria Media Group ima obavezu da u dnevnoj novini Kurir i na portalu kurir.rs u periodu od 15.06. do 15.08. objavi tekstove u kojima će informisati javnost o radu i aktivnostima Grada Valjeva i predstaviti grad Valjevo u svim aspektima obavljanja nadležnosti grada", a Grad se "obavezuje da te tekstove plati 480.000 dinara".

 

Međutim, u dnevnom Kuriru i na Kurir.rs objavljen je 30. juna samo jedan tekst i to od 15 rečenica sa tri fotografije, dok na računu, koji je takođe kao i ugovor potpisao Slobodan Gvozdenović, piše da je 480.000 dinara plaćena jedna objava oglasa "Razvoj grada Valjeva" u izdanju Kurir dnevna novina i u Kurir web.

 

Nejasno je na osnovu čega je Slobodan Gvozdenović platio 480.000 dinara jedan oglas objavljen jedan dan u dnevnim novinama i na web stranici Kurira, kada je ugovorom precizirano da će za dva meseca biti objavljeno više tekstova o radu i aktivnostima grada Valjeva i da će to biti plaćeno 480.000 dinara?

 

Ugovor

Ugovor

Još jedan "detalj" iz "Ugovora o pružanju usluga promocije" upada u oči. Gradonačelnik je ugovor zaključio 21. juna, stupio je na snagu 29. juna, a odnosi se na period od 15. juna do 15.avgusta.

 

Dakle, ugovor se u jednom delu odnosi na prošlost, što je pravno nemoguće, ali je za gradonačelnika Valjeva očigledno moguće, koji, sva je prilika, ima sposobost da nas vrati unazad!

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 4 sati 6 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 21 sati 1 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...