Marijana Stanojević (foto: Đorđe Đoković)
Marijana Stanojević (foto: Đorđe Đoković)
05.09.2018, 07:15

Smenjena Marijana Stanojević sekretar valjevskih naprednjaka

č: | fb:

Sekretar valjevskih naprednjaka, ekonomski tehničar, Marijana Stanojević je smenjena, a umesto nje je izabran Mirko Kovačević iz Popučaka, odlučio je sinoć GrO SNS, saznaju Kolubarske.rs u vrhu stranke.

 

Kovačević, koji je od nedavno zaposlen u kabinetu gradonačelnika Valjeva po ugovoru o privremenim i povremenim poslovima, je za sekretara izabran na predlog predsednika valjevskih naprednjaka Slobodana Gvozdenovića, gradonačelnika Valjeva.

 

Kako navodi izvor Kolubarskih.rs, Gvozdenović nije naveo razloge za smenu, "jednostavno je odlučio da Marijana više ne bude sekretar". 

 

I sinoćnjem sastanku valjevskih naprednjaka je prisustvovao Branislav Malović, potpredsednik IO SNS, koji je, kako navodi naš izvor, "bio saglasan sa smenom Marijane Stanojević".

 

Možda je smena sekretara valjevskih naprednjaka rezultat nedavne Malovićeve posete Gradskom odboru. On je na sastanku u Valjevu, 18. avgusta, dao "punu podršku predsedniku valjevskih naprednjaka Slobodanu Gvozdenoviću", koji je i gradonačelnik Valjeva, prenoseći poruku da je "vrh partije zadovoljan radom i angažovajem Gvozdenovića, kako u stranci tako i u Gradu".

 

Malović je tada još rekao da "Gvozdenovića opanjkavaju njegovi najbliži saradnici iz Gradske uprave i da raznim informacijama svakodnevno opterećuju predsednika IO SNS-a Darka Glišića". Takođe je najavio da će vrlo brzo saopštiti imena tih koji "opanjakavaju Gvozdenovića" i da će "protiv njih biti preduzete konkretne mere".

 

Izvor Kolubarskih.rs misli da je smena Marijane Stanojević, upravo to najavljeno, "preduzimanje konkretnih mera", što navodi na zaključak da je za probleme u valjevskom odboru, koji su evidentni, "kriv sekretar, a ne predsednik stranke!".

 

Marijana Stanojević, koja je i odbornik u Skupštini grada, je za sekretara valjevskih naprednjaka izabrana u oktobru 2016. godine umesto diplomiranog pravnika Mihaila Milutinovića, aktuelnog zamenika predsednika Skupštine grada.

 

Tada je došlo i do promene na potpredsedničkim mestima, izabrani su Borko Aleksić, umesto dr Dobrivoja Grujičića, i Miroslav Pimić, umesto Janka Gagića. Početkom ove godine Borko Aleksić je smenjen, a umesto njega je za potpredsednika ponovo vraćen smenjeni dr Dobrivoje Grujičić.

 

Podsećanja radi, kada su 2016. godine izabrani Borko Aleksić, Miroslav Pimić i Marijana Stanojević, kao "nova energija stranke", predsednik IO SNS Darko Glišić je rekao: "Da li je promena bila dobra, analiziraćemo već u februaru sledeće godine (2017.). Tada ćemo ocenjivati i predsednika valjevskih naprednjaka Slobodana Gvozdenovića u smislu da li je njegov izbor bio dobar".

 

Aktuelno

Postavljanje LED rasvete (foto: Kolubarske.rs)
Modernizacija i ušteda Pre 10 sati 52 minuta

U toku je zamena svetiljki novom LED rasvetom

U Valjevu je u toku postavljanje LED rasvete najsavremenije generacije koja će zameniti postojeće stare živine svetiljke. Do sada je zamenjeno preko 9000 od 11.782 svetiljke koliko je predviđeno...  · 2 komentara

Zagađen vazduh u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje Pre 6 sati 17 minuta

Promenama do čistog vazduha u Valjevu

Od početka godine Valjevo već broji 64 dana sa prekomerno zagađenim vazduhom, skoro dvostruko premašujući godišnji limit, navodi u saopštenju Lokalni odgovor. "Na građanima Valjeva je da ocene da...