Registracija Prijava preko FB
Poruke Lokalnog fronta Va ispred Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
Poruke Lokalnog fronta Va ispred Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2018, 16:10

Gvozdenović nedostojan funkcije gradonačelnika

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je svojim činjenjem i nečinjenjem, brojnim zloupotrebama i uvredljivim izjavama pokazao da je nedostojan funkcije na koju je izabran, ali i nesposoban da obavlja posao gradonačelnika, poručili su ispred zgrade Gradske kuće, uoči sednice Skupštine grada, aktivisti Lokalnog fronta Va.

 

Oni su pozvali odbornike valjevskog parlamenta da osude izjave gradonačelnika i pokrenu postupak za njegovo razrešenje.

 

Aktivista Lokalnog fronta Va Željko Trifunović kaže da su došli upravo danas ispred zgrade Grada, i to pred početak skupštinskog zasedanja, kako bi podsetili odbornike da predstavljaju sve građane Valjeva, da je Slobodan Gvozdenović unizio i ponizio sve građane Valjeva svojim izjavama i dokazao da je nedostojan i nesposoban da obavlja funkciju na koju je izabran.

 

- Iako je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izjavio u nadaleko poznatom intervjuu na TV Studio B da on odgovora samo bogu, Aleksandru Vučiću i Darku Glišiću, ipak smo došli ovde da podsetimo odbornike, ali i gradonačelnika, da su i on i oni odgovorni pred zakonom, a da odgovaraju građanima Valjeva. Dužnost svakog odbornika je da reaguje na ovakvu izjavu, da zatraži objašnjenje od gradonačelnika za takve izjave i intervjue, koji se inače plaćaju iz budžeta Valjeva. Reakcija odbornika, koje su birali građani Valjeva, su izostale i ranije, onda kada je Slobodan Gvozdenović vređao mnoge građane Valjeva, među kojima su lekari, sudije, tužioci – rekao je Trifunović.

Đorđe Petković i Željko Trifunović

Đorđe Petković i Željko Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Njegov kolega Đorđe Petković je podsetio odbornike da je gradonačelnik Valjeva "upao" na sastanak zaposlenih i menadžmenta Doma zdravlja, i uputio najgnusnije uvrede lekarima i zaposlenima u Domu zdravlja samo zbog toga što su želeli više informacija o poslovanju ustanove u kojoj rade.

 

- Možda su odbornici zaboravili kako je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u stilu mafijaškog bosa otvoreno pretio javnim tužiocima, možda su zaboravili i da je Društvo sudija Srbije bilo prinuđeno da reaguje na izjave u kojima se Gvozdenović okomio na ustavni status pravosuđa. Neki odbornici su smetnuli s uma i najstrašnije uvrede i izbacivanje sa javnog skupa valjevskih novinara i fotoreportera, ali mi nismo. Nismo zaboravili ni lažna obećanja i obmanjivanja javnosti poput ogromne uštede u javnim nabavkama vredne nekoliko miliona evra. Istovremeno ostvarenje budžeta u prvih šest meseci ove godine je bilo katastrofalno – rekao je Petković.

 

On je naveo da je bilo i brojnih zloupotreba budžeta Valjeva, a podsetio je i na tri intervjua, koji su plaćeni novcem svih građana, a u kojima je hvalio sebe i svoju stranku prosipajući kamenje po ljudima koji su imali hrabrosti da ga kritikuju.

 

- Tražimo da u ime svih građana osudite izjave i ponašanje gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Očekujemo da učinite i sledeći logičan korak a to je da pokrenete postupak za razrešenje službenika Grada koji loše obavlja posao za koji ga plaćamo. Ukoliko izostane vaša reakcija znajte da ste zadali ogroman udarac građanima Valjeva, a izostanak vaše reakcije biće i poruka da ne samo da ne vidite ništa sporno u primerima koje smo danas izneli, nego ih čak i podržavate. Ovo je trenutak u kome treba da pokažete da li su vam bitni interesi građana Valjeva ili ćete do kraja slepo pratiti svoje i interese svoje partije – poručio je Đorđe Petković odbornicima Skupštine grada uoči današnje sednice.

Aktuelno

Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sa kraćim prekidima Pre 1 sati 46 minuta

Sneg u Valjevu pada skoro 36 časova

Sneg u Valjevu, sa kraćim prekidima, pada skoro 36 časova. Visina belog pokrivača je 22 centimetra, najviše ga ima u Novom Sadu 34, dok je visina snega na Kopaoniku 32 centimetra. Sneg će padati do...

Valjevo u dimu i smogu (foto: Đorđe Đoković)
Javna rasprava Pre 1 dan 7 sati

O aerozagađenju grada 24. decembra

Javna rasprava o aerozagađenju Valjeva održaće se 24. decembra, dok će ova tema biti na Skupština grada u januaru. Savet za zdravlje Grada pripremio je uvodni materijal sa podacima o stanju i...

Valjevski filmski susreti (foto: Đorđe Đoković)
"Valjevski filmski susreti" Pre 1 dan 6 sati

Festival za sve uzraste

Film Koste Ristića "Banditi u potrazi za mamom", otvorio je sinoć pete "Valjevske filmske susrete", koje organizuje Valjevska kulturna mreža (VAKUM). Večeras od 18 časova u Bioskopu 85 publika će...