Registracija Prijava preko FB
Poruke Lokalnog fronta Va ispred Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
Poruke Lokalnog fronta Va ispred Gradske kuće (foto: Đorđe Đoković)
11.10.2018, 16:10

Gvozdenović nedostojan funkcije gradonačelnika

č: | fb:

Gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović je svojim činjenjem i nečinjenjem, brojnim zloupotrebama i uvredljivim izjavama pokazao da je nedostojan funkcije na koju je izabran, ali i nesposoban da obavlja posao gradonačelnika, poručili su ispred zgrade Gradske kuće, uoči sednice Skupštine grada, aktivisti Lokalnog fronta Va.

 

Oni su pozvali odbornike valjevskog parlamenta da osude izjave gradonačelnika i pokrenu postupak za njegovo razrešenje.

 

Aktivista Lokalnog fronta Va Željko Trifunović kaže da su došli upravo danas ispred zgrade Grada, i to pred početak skupštinskog zasedanja, kako bi podsetili odbornike da predstavljaju sve građane Valjeva, da je Slobodan Gvozdenović unizio i ponizio sve građane Valjeva svojim izjavama i dokazao da je nedostojan i nesposoban da obavlja funkciju na koju je izabran.

 

- Iako je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović izjavio u nadaleko poznatom intervjuu na TV Studio B da on odgovora samo bogu, Aleksandru Vučiću i Darku Glišiću, ipak smo došli ovde da podsetimo odbornike, ali i gradonačelnika, da su i on i oni odgovorni pred zakonom, a da odgovaraju građanima Valjeva. Dužnost svakog odbornika je da reaguje na ovakvu izjavu, da zatraži objašnjenje od gradonačelnika za takve izjave i intervjue, koji se inače plaćaju iz budžeta Valjeva. Reakcija odbornika, koje su birali građani Valjeva, su izostale i ranije, onda kada je Slobodan Gvozdenović vređao mnoge građane Valjeva, među kojima su lekari, sudije, tužioci – rekao je Trifunović.

Đorđe Petković i Željko Trifunović

Đorđe Petković i Željko Trifunović (Foto: Đorđe Đoković)

 

Njegov kolega Đorđe Petković je podsetio odbornike da je gradonačelnik Valjeva "upao" na sastanak zaposlenih i menadžmenta Doma zdravlja, i uputio najgnusnije uvrede lekarima i zaposlenima u Domu zdravlja samo zbog toga što su želeli više informacija o poslovanju ustanove u kojoj rade.

 

- Možda su odbornici zaboravili kako je gradonačelnik Slobodan Gvozdenović u stilu mafijaškog bosa otvoreno pretio javnim tužiocima, možda su zaboravili i da je Društvo sudija Srbije bilo prinuđeno da reaguje na izjave u kojima se Gvozdenović okomio na ustavni status pravosuđa. Neki odbornici su smetnuli s uma i najstrašnije uvrede i izbacivanje sa javnog skupa valjevskih novinara i fotoreportera, ali mi nismo. Nismo zaboravili ni lažna obećanja i obmanjivanja javnosti poput ogromne uštede u javnim nabavkama vredne nekoliko miliona evra. Istovremeno ostvarenje budžeta u prvih šest meseci ove godine je bilo katastrofalno – rekao je Petković.

 

On je naveo da je bilo i brojnih zloupotreba budžeta Valjeva, a podsetio je i na tri intervjua, koji su plaćeni novcem svih građana, a u kojima je hvalio sebe i svoju stranku prosipajući kamenje po ljudima koji su imali hrabrosti da ga kritikuju.

 

- Tražimo da u ime svih građana osudite izjave i ponašanje gradonačelnika Slobodana Gvozdenovića. Očekujemo da učinite i sledeći logičan korak a to je da pokrenete postupak za razrešenje službenika Grada koji loše obavlja posao za koji ga plaćamo. Ukoliko izostane vaša reakcija znajte da ste zadali ogroman udarac građanima Valjeva, a izostanak vaše reakcije biće i poruka da ne samo da ne vidite ništa sporno u primerima koje smo danas izneli, nego ih čak i podržavate. Ovo je trenutak u kome treba da pokažete da li su vam bitni interesi građana Valjeva ili ćete do kraja slepo pratiti svoje i interese svoje partije – poručio je Đorđe Petković odbornicima Skupštine grada uoči današnje sednice.

Aktuelno

Vladan Lukić  (foto: Đorđe Đoković)
80 godina valjevske vojne fabrike Pre 5 sati 42 minuta

U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa,...  · 2 komentara

Pobednici muške kategorije (foto: Divčibare Ski Resort)
Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama Pre 1 dan 3 sati

Održana trka za Udruženje "Rodi se na lepom mestu"

Na prvom revijalnom slalomu humanitarnog karaktera za "Udruženje Rodi se na lepom mestu", koji je održan danas na Divčibarama, prikupljeno je 121 000 dinara. Učestvovalo je 39 skijaša, koji su tako...

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe  Đoković)
Treći protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" Pre 22 sati 1 minuta

"Patriotizam je ostati u ovoj zemlji"

"Moramo šetati i to ne samo protiv ove vlasti, nego i protiv sledeće i svake vlasti koja se drzne da zloupotrebi ovu državu, jer to je naša država i moraju da znaju da mi njih plaćamo", poručio je...  · 9 komentara

Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Oglašena prodaja Pre 1 dan 11 sati

Radio Valjevo opet na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put...