Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Bolnica (foto: Đorđe Đoković)
18.10.2018, 12:04

Bolnica traži reviziju javne nabavke

č: | fb:

Valjevska bolnica je od Grada zatražila reviziju javne nabavke za izradu projekta rekonstrukcije Opšte bolnice zbog toga što projektnim zadatkom nisu obuhvaćeni objekti Psihijatrije, upravna zgrada i Centar za mentalno zdravlje, dok je na spisku već rekonstruisana zgrada pedijatrije i neurologije.

 

Ovo je potvrdio na konferenciji za novinare v. d. direktora Opšte bolnice dr Zoran Đurić.

 

"Tražili smo da projektom budu obuhvaćeni Psihijatrija, upravna zgrada i Centar za mentalno zdravlje. Na objektu upravne zgrade je oko 500 kvadrata ravnog krova koji prokišnjava, a u tu se nalazi i bolnička arhiva. Pedijatrija i neurologija nema potrebe da se ponovo rade, s obzirom ne to da su već rekonstruisani. Neke stvari mogu da se rade i na ta dva odeljenja, poput centralne klimatizacije što bi trebalo da se radi u svim zgradama", rekao je Đurić.

 

Kao što su Kolubarske.rs ranije pisale, od izrade projekta zavisi početak radova na rekonstrukciji Opšte bolnice Valjevo za koje je, još prošle godine, novac obezbedila Vlada Srbije preko Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima.

 

Jedina obaveza Grada u ovom poslu je bila da finansira izradu projekta. Iz nepoznatih, ali i nerazumljivih razloga, Grad Valjevo godinu dana nije raspisivao javnu nabavku za izradu projekta i pored toga što je i gradskoj vlasti bilo jasno da od toga zavisi početak radova.

 

Sada se, kada je krajem septembra tender konačano objavljen, ispostavilo da projektni zadaci nisu dobro definisani. Oni koji su pripremali javnu nabavku, očegledno se nisu konsultovali sa menadžmentom bolnice niti su imali na umu da su odeljenja neurologije i pedijatrije već rekonstruisana.

 

Odeljenje neurologije je rekonstruisano pre tri godine zahvaljujući akciji Blic fondacije i emisiji Veče sa Ivanom Ivanovićem. Oni su za rekonstrukciju obezbedili 5,3 miliona dinara, dok je Opšta bolnica obezbedila pet miliona dinara za nove elekto-instalacije i dodatne radove.  

 

Odeljenje pedijatrije je obnovljeno prošle godine u martu zahvaljujući proslavljenom fudbaleru Valjevcu Matiji Nastasiću koji je donirao 100.000 evra za rekonstrukciju dečjeg odeljenja.

 

Valjevsko građevinsko preduzeće "Greda" je  prošlog leta sa dva miliona dinara finansiralo radove na termoizolacionoj fasadi zgrade u kojoj su smeštena odeljenja neurologije i pedijatrije.

 

Javna nabavka izrade projekta rekonstrukcije Opšte bolnice Valjevo je raspisana 26. septembra. Izmene i dopune konkursne dokumentacije su objavljene danas na portalu javnih nabavki, ali se one ne odnose na zahteve rukovodstva Opšte bolnice o kojima je govorio v.d. direktora.

Navedeno je da "naručilac vrši izmenu konkursne dokumentacije dana 18.10, a izmena se odnsoi na tehničku grešku na strani 9 konkursne dokumentacije i briše Obrazac izjave o pribavljanju polise osiguranja".

 

Rok za podnošenje ponuda za izradu projekta rekonstrukcije Opšte bolnice je 26. oktobar 2016. godine. 

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 21 sati 43 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 7 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 18 sati 53 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara