Registracija Prijava preko FB
Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
Šesta škola (foto: Đorđe Đoković)
12.11.2018, 13:07

Šesta škola na stend baju

č: | fb:

"Dan D" da učenici osnovne škole "Milovan Glišić" budu preseljeni u novi školski objekat bio je 12. novembar, "kada deca imaju jedan raspust", međutim ni danas se nije čulo školsko zvono u novoj školi u Brđanima.

 

Osim što je izostalo preseljenje, izostalo je i objašnjenje gradskog rukovodstva zbog čega još uvek nije otvoren novi objekat Šeste škole i od čega zavisi kada će učenici, konačno, biti u novoj zgradi.  

 

Na početku nove školske godine, u septembru, šetajući po novoj školskoj zgradi, Mihailo Milutinović, koordinator izvođača radova na OŠ "Milovan Glišić" ili Šestoj školi, je za VTV s ponosom govorio da se sada od kada je on koordinator sa "velikom ozbiljnošću pristupilo poslovima oko Šeste škole kako bi radovi konačno bili završeni i da je to pitanje dana".

 

On je, tada, izjavio da se "čeka najvažniji papir, ostale su još samo neke sitne stvari da se reše i to će biti za tri-četiri dana".

 

"Mi smo spremni u svakom trenutku da učenici krenu u novu školu, ali nećemo dok ne stigne i poslednji papir, dok sve ne bude hronološki sređeno. Gradonačelnik dr Gvozdenović će kontaktirati ministra prosvete i odrediće tremin. Da li će to biti 10. septembar ili prva polovina novembra kada deca imaju jedan raspust, to ostaje da se vidi. Inače sam objekat je spreman da učenike primi i sutra", rekao je pre dva meseca za VTV Milutinović.

 

Kolubarske.rs su početkom septembra pisale da nisu u pitanju "sitne stvari", kao što to tvrdi Milutinović, nego su problemi sa grejanjem i kotlarnicom i da je zbog toga odloženo preseljenje.

 

Da su naša saznanja bila tačna, potvrđeno je nakon samo nekoliko dana, tačnije 25. septembra, kada je Grad raspisao javnu nabavku za kupovinu i ugradnju kotla u kotlarnici nove OŠ "Milovan Glišić".

 

Posao, vredan oko 3,8 miliona dinara bez PDV-a, dobila je beogradska firma "Tipo kotlarnica". Ugovor je zaključen 25. oktobra, kojim je precizoran rok od 35 kalendarskih dana za isporuku i ugradnju kotla.

 

Kako Kolubarske.rs saznaju posao oko ugradnje kotla se privodi kraju, ali, prema rečima našeg sagovornika, nije problem samo sa kotlarnicom.

 

"Postoje tu još brojni problemi i oko struje, opreme, prilaznih saobraćajnica, pre svega pešačke staze. To sve na prvi pogled izgleda malo, ali je za sve to potreban novac, a ništa od toga nije planirano u budžetu Grada, niti ima najava da će Grad obezbediti novac za to", navodi sagovornik Kolubarskih. rs.

 

Kolubarske.rs su prošle nedelje pisale o tome da se u četrnaestoj izmeni Plana javnih nabavki, koja je usvojena 30. oktobra, našla i javna nabavka za izradu projekta kolsko-pešačke staze i igrališta u dvorištu nove OŠ "Milovan Glišić", čija je procenjena vrednost 600 hiljada dinara, a to potvrđuje da još ima nezavršenih poslova oko Šeste škole.

 

Od  septembra do septembra i tako godinama

 

Nova Šesta škola je rekorder, ne samo po dužini gradnje više od 18 godina, nego i po najavama kada će biti završena i đaci preseljeni. Za proteklih pet godina bilo je desetak najava da će đaci u novu Šestu školu krenuti "od ovog septembra" i isto toliko slikanja ispred ili u školi.

 

Podsećam na neke:

 

29.08.2015.

 

Školsko zvono u osnovnoj školi "Milovan Glišić" u Brđanima čuće se na proleće sledeće godine, kada će konačno biti završeni radovi na izgradnji ovog objekta, koji su počeli pre 15 godina, koji će koštati 350 miliona dinara.

 

Obilazeći gradilište gradonačelnik Stanko Terzić je obećao da će se đaci i njihovi nastavnici u novu školu useliti u martu ili aprilu sledeće godine, do kada će svi radovi biti završeni, uz zaključak "da nije važno kada, važno je da će naš Skadar na Bojanu biti završen i da ćemo dobiti modernu školu".

  

20.07.2016.

 

Osnovna škola "Milovan Glišić" u Brđanima, čija je izgradnja počela pre 16 godina, biće završena sledeće godine, rekao je za Kolubarske.rs zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić.

 

Bez obzira na to što je nekoliko puta od početka godine najvaljivano da će se od ovog 1. septembra školsko zvono oglasiti i u novoizgrađenoj zgradi škole u Brđanima već je sasvim sigurno da se to neće dogoditi. Iako su na gradilištu radnici i radovi nisu obustavljeni, zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić kaže da je najrealnije da đaci staru školu zamene novom 2017. godine.

 

17.11.2017. 

 

U novu zgradu osnovne škole "Milovan Glišić" u Brđanima, koja je "u fazi rekonstrukcije", đaci će se useliti do 1. septembra sledeće godine, najavio je gradonačelnik Valjeva Slobodan Gvozdenović. 

 

On je za onlajn izdanje Srpskog telegrafa odgovarajući na pitanje kada će biti završena nova, Šesta osnovna škola u Valjevu, rekao da su "svi grubi radovi na školi gotovi, treba proveriti instalacije za grejanje i još neke tehničke stvari, tako da će od 1. septembra đaci biti u novoj školi".

 

1.09.2018.

 

Mihailo Milutinović, koordinator izvođača radova na OŠ "Milovan Glišić" ili Šestoj školi, najavio je preseljenje u novu školsku zgradu "10. septembra ili u prvoj polovini novembra kada deca imaju jedan raspust”.

 

Nastaviće se…

Aktuelno

Vladan Lukić  (foto: Đorđe Đoković)
80 godina valjevske vojne fabrike Pre 5 sati 34 minuta

U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa,...  · 2 komentara

Pobednici muške kategorije (foto: Divčibare Ski Resort)
Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama Pre 1 dan 3 sati

Održana trka za Udruženje "Rodi se na lepom mestu"

Na prvom revijalnom slalomu humanitarnog karaktera za "Udruženje Rodi se na lepom mestu", koji je održan danas na Divčibarama, prikupljeno je 121 000 dinara. Učestvovalo je 39 skijaša, koji su tako...

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe  Đoković)
Treći protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" Pre 21 sati 53 minuta

"Patriotizam je ostati u ovoj zemlji"

"Moramo šetati i to ne samo protiv ove vlasti, nego i protiv sledeće i svake vlasti koja se drzne da zloupotrebi ovu državu, jer to je naša država i moraju da znaju da mi njih plaćamo", poručio je...  · 9 komentara

Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Oglašena prodaja Pre 1 dan 11 sati

Radio Valjevo opet na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put...