Presvučena Sinđelićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
Presvučena Sinđelićeva ulica (foto: Đorđe Đoković)
16.11.2018, 07:48

Jesenje presvlačenje valjevskih ulica

č: | fb:

Završetkom radova na postavljanju novog sloja asfalta na ulaznoj traci u Ulici vladike Nikolaja u dužini od 550 metara okončani su ovogodišnji radovi na investicionom i redovnom održavanju ulica.

Rekonstrukcija Nišićeve ulice

Rekonstrukcija Nišićeve ulice (Foto: Đorđe Đoković)

 

U toku je rekonstrukcija Nušićeve od Karađorđeve do Pantićeve ulice, dok u ovoj godini, mada je bilo planirano, mehanizacija neće ući u Ulicu Vuka Karadžića i Mirka Obradovića. Raspisani su tenderi za projektovanje te dve ulice, a radiće se naredne godine. Izostalo je objašnjenje zbog čega nisu rekonstruisane u ovoj godini, a bile su u planu i za radove je bio obezbeđen novac u budžetu.

 

Radovima na investicionom i redovnom održavanju ulica, koji su intenzivirani u oktobru i novembru obuhvaćeno je osam gradskih saobraćajnica, a prema tenderima vrednost radova je oko 68,2 miliona dinara, koji su ugovoreni sa GP "Ingrap-omni".

Vlade Zečevića presvučena novim asfaltom

Vlade Zečevića presvučena novim asfaltom (Foto: Đorđe Đoković)

U okviru programa investicionog održavanja ulica rekonstruisana je Ulica Vlade Zečevića. Asfaltiran je kolovoz i trotoari u dužini od 500 metara, postavljeni su i novi ivičnjaci.

 

Redovno održavanje asfaltiranih ulica podrazumeva radove u ulicama koje su oštećene, puno puta prekopavane i krpljene, tako da su presvučene novim slojem asfalta, dok su samo oštećeni ivičnjaci zamenjeni novim.

 

Novi asfalt dobila je Ulica Milivoja Radosavljevića u dužini od 130 metara, Daničićeva ulica od mosta na Ljubostinji do Ulice Jovana Dučića, zatim Sinđelićeva od Pasterove do Ulice Jovana Dučića, koja je takođe presvučena novm aasfaltom u delu do Ulice palih boraca.  

Presvlačenje Knez Mihajlove

Presvlačenje Knez Mihajlove (Foto: Đorđe Đoković)

 

Završeni su i radovi u Knez Mihajlovoj ulici i to leva strana od benzinske pumpe do raskrsnice sa Sinđelićevom ulicom, kao i u Ulici prve brazde, od Dubrovačke do brane na Gradcu.

 

U planu je treća faza radova u Ulici Jakova Nenadovića od Šabačkog puta do Dročinske, u toku je javna nabavka investiciono održavanje Ulice Sime Pandurovića.

 

Rekonstrukcija Ulice Miše Reljića, kao i deo od Ulice Milivoja Radosavljevića do Miše Reljića i prostora oko tržnice na Petom puku, sačekaće sledeću godinu s obzirom na to da je tek raspisana javna nabavka za izradu projektno-tehničke dokumentacije za njihovu rekonstrukciju.

 

 

 

 

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 35 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 12 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara