Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
19.11.2018, 07:51

Ulice, lokalne puteve i Divčibare čistiće "Ingrap-Omni"

č: | fb:

Valjevske ulice, lokalne i puteve i saobraćajnice na Divčibarama ove zime održavaće građevinsko preduzeće "Ingrap-Omni", koje  je jedino konkurisalo na tender za zimsko održavanje ulica i puteva sa ponudom od 44,7 miliona dinara sa PDV-om.

 

U budžetu Valjeva za 2018. godinu za zimsko održavanje ulica i puteva opredeljeno je 42,5 miliona dinara, a nedostajuća sredstva, kako je navedeno u Odluci o dodeli ugovora, biće obezbeđena u budžetu Grada za 2019. godinu.

 

Za razliku od pretodnih godina, kada su posebno raspisivane javne nabavke za zimsko održavanje ulica u Valjevu i lokalnih puteva, a posebno održavanje saobraćajnica na Divčibarama, ove godine je raspisana jedna javna nabavka "zimsko održavanje ulica i puteva", a u tehničkoj specifikaciji, pored ulica i puteva nalaze se i Divčibare.

 

Prošle godine je iz gradske kase za zimsko održavanje ulica i puteva izdvojeno 45,5 miliona dinara, dok je taj posao 2016. godine Grad koštao 24,3 miliona dinara.

 

Saobraćajnice na Divčibarama prethodne zime održavala je lazarevačka firma "Cevas Co" i valjevsko preduzeće "Harmonija-Projekt" za 4,4 miliona dinara sa PDV-om, dok je 2016. zimsko čišćenje saobraćajnica na Divčibarama koštalo 4,9 miliona dinara.

 

Po programu, sezona zimskog održavanja ulica i puteva traje od 15. novembra do 31. marta iduće godine.

 

Pao prvi ovogodišnji sneg

 

Kao i u većini gradova Srbije, sinoć je u Valjevu pao prvi ovogodišnji sneg. Nekoliko časova na temperaturi od nula stepeni padao je slab sneg, zabeleli su se krovovi, ali se nije zadržavao na ulicama i trotoarima. 

Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu

Prvi ovogodišnji sneg u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sneg je prvi put ove godine pao i na Divčibarama. Podsećanja radi, prošle godine na valjevskoj planini zabelelo se prvi put 28. novembra, 2016. godine 3. novembra, dok je 2015. godine na Divčibarama prvi sneg pao na Aranđelovdan.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 51 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 17 sati 46 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...