Registracija Prijava preko FB
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
22.11.2018, 08:56

Dom zdravlja obaveštava Kolubarske.rs da duguje 159 hiljada!?

č: | fb:

Kolubarske.rs su pre pola godine, pozivajući se na Zakon o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja, zatražile od Doma zdravlja da dostavi pojedinačne račune za usluge komunikacije za prošlu godinu u ukupnom zbiru blizu 5,6 miliona dinara, isplatne listiće koji sadrže obračune zarada sa odbijenim iznosom troškova za upotrebu mobilnih telefona preko odobrenog limita za svakog zaposleng korisnika pojedinačno, ugovore o pružanju usluga mobilne telefonije koji je Dom zdravlja zaključio sa MTS-om i VIP-om, kao i spisak zaposlenih lica koja koriste mobilne telefone koje plaća Dom zdravlja i spisak onih kojima su dodeljeni telefonski aparati.

 

Dom zdravlja nije u zaknskom roku dostavio svu traženu dokumentaciju, tako da su Kolubarske.rs uputile, prvo jednu a pošto nije bilo odgovora i drugu žalbu Povereniku za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti, koji je doneo rešenje kojim se nalaže Domu zdravlja da postupi po našem zahtevu.

 

Izigravajući zakon i nalog Poverenika, umesto traženih ugovora sa MTS-om i VIP-om, Dom zdravlja nam dostavlja papir na kome piše "zahtev za zasnivanje ili promenu pretplatničkog odnosa", a umesto isplatnih listića i spiska zaposlenih šalje papir na kome piše: AB Soft Izveštaj rekapitulacija-analitičke kartice Dom zdravlja Valjevo.

 

Usledila je još jedna žalba, pa je Poverenik po treći put naložio Domu zdravlja da postupi po zahtevu i dostavi tražena dokumenta.

 

Nakon toga, 13. novembra Dom zdravlja na adresu Kolubarskih.rs šalje crveni koverat, ali u njemu nema nijednog traženog dokumenta.

Dopis Doma zdravlja

Dopis Doma zdravlja

 

Vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja dr Branka Antić u dopisu navodi da "dostavlja fotokopiju ugovora za pružanje usluga mobilne telefonije zaključenog sa MTS-om 2011. godine". Međutim u crvenoj koverti nema kopije ugovora, nego je dostavljena "Ponuda poslovne saradnje u okvru usluge Biznet" iz 2015. godine, kao i specijalna ponuda MTS-a za Dom zdravlja Valjevo.

 

Ponuda poslovne saradnje MTS

Ponuda poslovne saradnje MTS

Na naše iznenađenje v. d. direktora dr Branka Antić nam je dostavila i dokument koji nismo tražili, ali smo saznali da Dom zdravlja ne izmiruje svoje obaveze na vreme.

 

Naime, farmaceutska kompanija ADOC d.o.o Beograd poslala je početkom novembra Domu zdravlja obaveštenje o neizmirenim dugovanjima.

 

"Obraćamo vam se kao vaš partner koji redovno ispunjava sve svoje obaveze prema vašoj ustanovi, sve u cilju neometanog snabdevanja i obezbeđenja zdravstvene zaštite pacijenata vaše ustanove. I pored velikog razumevanja za kašnjenje u izmirivanju vaših obaveza, na današnji dan dospeli dug Doma zdravlja prema ADOC d.o.o iznosi 159.209,05 dinara. Molimo vas da u što kraćem periodu izmirite navedeno dugovanje", navodi se u obaveštenju.

 

Obaveštenje o neizmirenim dugovanjima

Obaveštenje o neizmirenim dugovanjima

Pored ovog dokumenta, u crvenu kovertu je spakovan spisak i broj prekovremenih sati u prvom delu novembra 2018. godine za četvoro lekara i četvoro medicinskih tehničara.

Prekovremeni sati

Prekovremeni sati

Ostaje nejasno zbog čega je v. d. direktora Doma zdravlja dr Branka Antić Kolubarskim.rs dostavila obaveštenje o dugovanju i prekovremenim satima, a ne i tražena dokumenta?!

 

Aktuelno

Vladan Lukić  (foto: Đorđe Đoković)
80 godina valjevske vojne fabrike Pre 5 sati 35 minuta

U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa,...  · 2 komentara

Pobednici muške kategorije (foto: Divčibare Ski Resort)
Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama Pre 1 dan 3 sati

Održana trka za Udruženje "Rodi se na lepom mestu"

Na prvom revijalnom slalomu humanitarnog karaktera za "Udruženje Rodi se na lepom mestu", koji je održan danas na Divčibarama, prikupljeno je 121 000 dinara. Učestvovalo je 39 skijaša, koji su tako...

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe  Đoković)
Treći protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" Pre 21 sati 54 minuta

"Patriotizam je ostati u ovoj zemlji"

"Moramo šetati i to ne samo protiv ove vlasti, nego i protiv sledeće i svake vlasti koja se drzne da zloupotrebi ovu državu, jer to je naša država i moraju da znaju da mi njih plaćamo", poručio je...  · 9 komentara

Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Oglašena prodaja Pre 1 dan 11 sati

Radio Valjevo opet na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put...