Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2018, 09:01

Uskoro nova novogodišnja rasveta i "staro" klizalište

č: | fb:

Grad Valjevo će i ove godine za novogodišnje ukrase i postavljanje klizališta platiti oko sedam miliona dinara. 

 

Za razliku od Beograda, koji već mesec dana "novogodišnje šljašti", Valjevo je tek raspisalo javnu nabavku za kupovinu ukrasa, rok za podnošenje ponuda je 10. decembar, dok je po ugovoru rok za isporuka i ugradnju ukrasa deset dana od dana zaključenja ugovora. To znači da će naš grad biti okićen, u najboljem slučaju, oko Nikoljdana.

 

I ovaj put u tehničkoj specifikaciji su precizno i detaljno opisani željeni ukrasi. Grad kupuje tri kupaste jelke i to zlatnu, crvenu i plavu; zvezde sa pahuljama, komada 24; lepeze sa zvezdicama, komada 30; svetleće dekorativne novogodišnje figure - lančanici, komada 27...

 

Novogodišnja jelka na Gradskom trgu

Novogodišnja jelka na Gradskom trgu (Foto: Đorđe Đoković)

Pored isporuke, montaže i demontaže, javnom nabavkom je obuhvaćena montaža i demontaža ranije nabavljene dekorativne novogodišnje opreme. Nije precizirano koje i koliko komada, u rubrici količina piše "paušalno".

 

Iz gradske kase ove godine za kupovinu novogodišnjih ukrasa biće izdvojeno šest miliona dinara. Grad Valjevo je 2016. godine nabavio novogodišnju rasvetu u iznosu od šest miliona dinara, kupljena je od preduzeća "Keep light". Prošle godine ponovo je kupljena novogodišnja rasveta, tada od preduzeća "Maxwel grup", takođe plaćena šest miliona dinara.

 

Sudeći prema tehničkoj specifikaciji javne nabavke koja je raspisana u petak, Grad će ove godine kupiti identične novogodišnje ukrase poput prošlogodišnjih, i po obliku, veličini, boji i količini, što navodi na zaključak da će stići samo jedna ponuda i to beogradskog preduzeća "Maxwel grup", koje je i prošle godine isporučilo novogodišnje ukrase.

 

Jedina razlika je u tome što je prošle godine tražena isporuka i montaža, dok je demontaža naknadno ugovorena. Ove godine je jednom javnom nabavkom obuhvaćena isporuka, montaža i demontaža.

 

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Sudeći prema izjavi načelnika Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović, novokupljena rasveta biće iskorišćena za ukrašavanje Novog Naselja i Gorića.

 

On je u Skupštini grada odgovarajući na pitanje odbornika da li je neophodno ponovo trošiti novac na novogodišnju rasvetu, objasnio da se ove godine kupuje za ukrašavanje naselja koja su van centra grada.

 

"Ne moramo mi iz Brđana, Novog Naselja, Gorića, Petog Puka da siđemo u centar grada da bi deci i unucima pokazali kako izgleda novogodišnja rasveta. I naša želja je da imamo to", rekao je Trifunović.

 

Klizalište i ove godine

 

Sudeći po tehničkoj specifikaciji javne nabavke usluga postavljanja klizališta, Valjevci će ove zime imati isto klizalište, na istom mestu, po istim uslovima i istoj ceni kao i prošle godine.

 

Klizalište će i ove zime biti postavljeno na platou Centra za kulturu, biće postavljeno najkasnije do 29. decembra, a biće otvoreno do 18. februara 2019. godine. Cena pojedinačne ulaznice ne može iznositi više od 150 dinara za 90 minuta klizanja, odnosno za organizovane posete cena ne može iznositi više od 75 dinara. Klizalište će biti otvoreno od 9 do 23 časa, a klizačima će na raspolaganju biti 100 pari klizaljki.

 

U tehničkoj specifikaciji je precizirano da je ponuđač dužan da Gradu obezbedi besplatno korišćenje klizališta za realizaciju kulturno-zabavnog programa i to minimum četiri puta u trajanju od po dva časa, kao i besplatno korišćenje minimum osam puta po principu "Happy hour".

 

Jedina razlika ovogodišnje javne nabavke u odnosu na prošlogodišnju je to što je bilo predviđeno da klizalište radi do 1. februara. Najnižu ponudu prošle godine je dostavila firma Gemtehnik, tako da je iz gradske kase ovoj beogradskoj firmi za uslugu postavljanja klizališta plaćeno 900.000 dinara sa PDV-om.

Aktuelno

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 13 sati 22 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 20 sati 18 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica 18.04.2024

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 7 komentara