Registracija Prijava preko FB
Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
Klizalište (foto: Đorđe Đoković)
03.12.2018, 09:01

Uskoro nova novogodišnja rasveta i "staro" klizalište

č: | fb:

Grad Valjevo će i ove godine za novogodišnje ukrase i postavljanje klizališta platiti oko sedam miliona dinara. 

 

Za razliku od Beograda, koji već mesec dana "novogodišnje šljašti", Valjevo je tek raspisalo javnu nabavku za kupovinu ukrasa, rok za podnošenje ponuda je 10. decembar, dok je po ugovoru rok za isporuka i ugradnju ukrasa deset dana od dana zaključenja ugovora. To znači da će naš grad biti okićen, u najboljem slučaju, oko Nikoljdana.

 

I ovaj put u tehničkoj specifikaciji su precizno i detaljno opisani željeni ukrasi. Grad kupuje tri kupaste jelke i to zlatnu, crvenu i plavu; zvezde sa pahuljama, komada 24; lepeze sa zvezdicama, komada 30; svetleće dekorativne novogodišnje figure - lančanici, komada 27...

 

Novogodišnja jelka na Gradskom trgu

Novogodišnja jelka na Gradskom trgu (Foto: Đorđe Đoković)

Pored isporuke, montaže i demontaže, javnom nabavkom je obuhvaćena montaža i demontaža ranije nabavljene dekorativne novogodišnje opreme. Nije precizirano koje i koliko komada, u rubrici količina piše "paušalno".

 

Iz gradske kase ove godine za kupovinu novogodišnjih ukrasa biće izdvojeno šest miliona dinara. Grad Valjevo je 2016. godine nabavio novogodišnju rasvetu u iznosu od šest miliona dinara, kupljena je od preduzeća "Keep light". Prošle godine ponovo je kupljena novogodišnja rasveta, tada od preduzeća "Maxwel grup", takođe plaćena šest miliona dinara.

 

Sudeći prema tehničkoj specifikaciji javne nabavke koja je raspisana u petak, Grad će ove godine kupiti identične novogodišnje ukrase poput prošlogodišnjih, i po obliku, veličini, boji i količini, što navodi na zaključak da će stići samo jedna ponuda i to beogradskog preduzeća "Maxwel grup", koje je i prošle godine isporučilo novogodišnje ukrase.

 

Jedina razlika je u tome što je prošle godine tražena isporuka i montaža, dok je demontaža naknadno ugovorena. Ove godine je jednom javnom nabavkom obuhvaćena isporuka, montaža i demontaža.

 

Karađorđeva ulica

Karađorđeva ulica (Foto: Đorđe Đoković)

Sudeći prema izjavi načelnika Odeljenja za građevinsko zemljište i infrastrukturu Zoran Trifunović, novokupljena rasveta biće iskorišćena za ukrašavanje Novog Naselja i Gorića.

 

On je u Skupštini grada odgovarajući na pitanje odbornika da li je neophodno ponovo trošiti novac na novogodišnju rasvetu, objasnio da se ove godine kupuje za ukrašavanje naselja koja su van centra grada.

 

"Ne moramo mi iz Brđana, Novog Naselja, Gorića, Petog Puka da siđemo u centar grada da bi deci i unucima pokazali kako izgleda novogodišnja rasveta. I naša želja je da imamo to", rekao je Trifunović.

 

Klizalište i ove godine

 

Sudeći po tehničkoj specifikaciji javne nabavke usluga postavljanja klizališta, Valjevci će ove zime imati isto klizalište, na istom mestu, po istim uslovima i istoj ceni kao i prošle godine.

 

Klizalište će i ove zime biti postavljeno na platou Centra za kulturu, biće postavljeno najkasnije do 29. decembra, a biće otvoreno do 18. februara 2019. godine. Cena pojedinačne ulaznice ne može iznositi više od 150 dinara za 90 minuta klizanja, odnosno za organizovane posete cena ne može iznositi više od 75 dinara. Klizalište će biti otvoreno od 9 do 23 časa, a klizačima će na raspolaganju biti 100 pari klizaljki.

 

U tehničkoj specifikaciji je precizirano da je ponuđač dužan da Gradu obezbedi besplatno korišćenje klizališta za realizaciju kulturno-zabavnog programa i to minimum četiri puta u trajanju od po dva časa, kao i besplatno korišćenje minimum osam puta po principu "Happy hour".

 

Jedina razlika ovogodišnje javne nabavke u odnosu na prošlogodišnju je to što je bilo predviđeno da klizalište radi do 1. februara. Najnižu ponudu prošle godine je dostavila firma Gemtehnik, tako da je iz gradske kase ovoj beogradskoj firmi za uslugu postavljanja klizališta plaćeno 900.000 dinara sa PDV-om.

Aktuelno

Vladan Lukić  (foto: Đorđe Đoković)
80 godina valjevske vojne fabrike Pre 5 sati 48 minuta

U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa,...  · 2 komentara

Pobednici muške kategorije (foto: Divčibare Ski Resort)
Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama Pre 1 dan 3 sati

Održana trka za Udruženje "Rodi se na lepom mestu"

Na prvom revijalnom slalomu humanitarnog karaktera za "Udruženje Rodi se na lepom mestu", koji je održan danas na Divčibarama, prikupljeno je 121 000 dinara. Učestvovalo je 39 skijaša, koji su tako...

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe  Đoković)
Treći protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" Pre 22 sati 7 minuta

"Patriotizam je ostati u ovoj zemlji"

"Moramo šetati i to ne samo protiv ove vlasti, nego i protiv sledeće i svake vlasti koja se drzne da zloupotrebi ovu državu, jer to je naša država i moraju da znaju da mi njih plaćamo", poručio je...  · 9 komentara

Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Oglašena prodaja Pre 1 dan 11 sati

Radio Valjevo opet na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put...