Postavljanje kamera na izlazu iz Valjeva ka Beogradu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Postavljanje kamera na izlazu iz Valjeva ka Beogradu (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
10.12.2018, 12:03

Još tri kamere snimaće prekršaje

č: | fb:

Kamere za snimanje prekoračenja brzine i drugih saobraćajnih prekršaja, plaćene osam miliona dinara a koje su postavljene pre godinu dana na tri loklacije, biće u funkciji krajem januara sledeće godine.

 

Savet za bezbednost Valjeva je još prošle godine doneo odluku da se instaliraju kamere na izlazima iz Valjeva ka Beogradu i Bajinoj Bašti, kao i na obilaznici kod "Jugopetrola". Ali da bi snimale, neophodan je softver za čiju kupovinu je javnu nabavku trebalo da raspiše Gradska uprava.

 

Međutim, i pored toga što je 3,6 milona dinara opredeljeno u budžetu Valjeva iz sredstava obezbeđenih od naplaćenih kazni za saobraćajne prekršaje, tender nije raspisan zbog toga što, kako je upozorio budžetski inspektor, prema Zakonu o budžetu lokalna samouprava ne može da finansira nabavku softvera koji će koristiti Policijska uprava.

 

S obzirom na to da su mnogi gradovi u Srbiji finansirali iste ili slične javne nabavke, jer po Zakonu o bezbednosti saobraćaja moguće je da Grad kupi softver koji će koristiti policija, Savez za bezbednost Valjeva je odlučio da Grad ipak kupi neophodnu opremu kako bi kamere nabavljene još prošle godine bile u funkciji.

 

Tako je prošle nedelje Služba za javne nabavke Grada raspisala javnu nabavku za nadogradnju centralnog sistema za video nazor i detekciju prekršaja u objektu Policijske uprave. Procenjena vrednost je 3,6 miliona dinara, a rok za podnošenje ponuda je 14. decembar.

 

Stavljanjem u funkciju ovih kamera, biće to ukupno sedam kamera za snimanje prekoračenja brzine i drugih saobraćajnih prekršaja na teritoriji grada.

 

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 23 sati 31 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru 27.03.2024

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara