Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
Lokalni front Va (foto: Đorđe Đoković)
17.12.2018, 08:17

"Ovo je prva prilika da odbranimo naših 1574 potpisa"

č: | fb:

Lokalni front Va poziva građane Valjeva da učestvuju u javnoj raspravo o nacrtu budžeta za 2019. godinu koja će biti održana danas od 18 časova u sali Skupštine grada.

 

"Ovo je prva prilika da odbranimo naših 1574 potpisa i naše pravo da budemo pitani kako će se trošiti naš novac", kažu u Lokalnom frontu.

 

Aktivisti ovog udruženja navode da nacrt predviđa da se u novoj godini na smanjenje zagađenja vazduha potroši samo 1,37 posto planiranog budžeta grada.

 

"Tvrdimo da to nije dovoljno, posebno stoga što za devet meseci ove godine nije potrošen ni jedan jedini dinar! Nismo sigurni ni da će predložene mere ozbiljno doprineti smanjenju aerozagađenja, a dokaze za to ponudićemo na javnoj raspravi", saopštili su aktivisti Lokalnog fronta.

 

Oni su preporučili sugrađanima da se pre javne rasprave upoznaju sa nacrtom budžeta Valjeva za 2019. godnu i da pogledaju nacrt na zvaničnoj internet prezentaciji Grada, na odrednici Dokumenti/Budžet. Sugerišu da posebnu pažnju građani obrate na Program 6-Zaštita životne sredine.

 

"Dođite u 18 časova u Skupštinu grada. Da o vazduhu koji udišemo i novcu koji trošimo razgovaramo otvoreno, licem u lice…", pozvao je Lokalni front Va građane Valjeva.

 

Aktuelno

Preventivni pregled (foto: Branko Petrović)
Realizovani Pre 23 sati 23 minuta

Preventivni pregledi za kardiorenalni sindrom

Na poslednjim preventivnim pregledima organizovanim u nedelju 21. aprila 75 građana Valjeva iskoristilo je priliku da uradi EKG, izmeri krvni pritisak i puls, kao i da odredi bodimas indeks na...

Karate klub 014 Valjevo (foto: Karate klub 014 Valjevo)
Na Državnom prvenstvu Pre 23 sati 22 minuta

Šest medalja za karatiste Karate kluba 014 Valjevo

Na Državnom prvenstvu za poletarce, nade i pionire u karateu, koje je održano u Mladenovcu, valjevski mladi karatisti osvojili su šest odličja. Karate klub 014 Valjevo nastupio je sa osam takmičara.