Kuća istraživača (foto: Đorđe Đoković)
Kuća istraživača (foto: Đorđe Đoković)
29.12.2018, 09:11

Valjevski mladi naučnici otvoreno o svemu

č: | fb:

Društvo istraživača "Vladimir Mandić Manda" povodom 45. rođendana Astronomske grupe organizuje tribinu "Valjevski mladi naučnici otvoreno o svemu" u subotu 29. decembra u 18 časova u Istraživačkoj kući.

 

Na tribini će učestvovati dr Ivan Milić, astronom u SAD, dr Danilo Đokić, fizičar u Švajcarskoj i Srbijim I dr Slobodan Milovanović, matematičar u Švedskoj. Razgovor vodi Nikola Božić, programski direktor Istraživačke stanice Petnica.

 

Razgovaraće se o tome čime se ovi mladi Valjevci bave u nauci, šta ih inspiriše, kako su interesovanja započela i kako je Valjevo pomoglo tome, ali i o tome koliko se vraćaju u Valjevo i kako mogu da pomognu Valjevu danas.

 

Ovaj razgovor je uvodni događaj u veliki Jubilej 50 godina Društva istraživača „Vladimir Mandić Manda“ koji se obeležava tokom 2019. godine.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 13 sati 55 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 16 sati 32 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara