Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Sneg u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
03.01.2019, 14:41

U Valjevu ulice prohodne, na Divčibarama nisu jer je mašina u kvaru

č: | fb:

Sneg u Valjevu i na Divčibarama bez prekida pada od ponoći. Visina snežnog pokrivača u Valjevu je oko deset, na Divčibarama je 32 centimetra, dok utabanog snega na ski stazi Crni vrh ima preko 40 centimetara.

 

Za razliku od Valjeva gde su ulice prohodne, na Divčibarama su sve ulice pod snegom tako da je otežano kretanje vozila.

 

Prema informacijama sa terena, put do Divčibara preko Kaone i Bogdanovića brda, koji održava Preduzeće za puteve, je prohodan, redovno se čisti, kao i glavna ulica, međutim ostale saobraćajnice na Divčibarama nisu očišćene.

 

Kako saznajemo od vlasnika ugostiteljskih objekata, vikendaša i gostiju, od jutros je na Divčibarama haos. Nijedna ulica nije očišćena, snega ima nekoliko centimetara na kolovozu, a zbog jakog vetra stavaraju se i nanosi, što je pravi probleme vozačima. Nije očišćen ni put do ski staze Crni vrh, tako da je nekoliko automobila ostalo zaglavljeno. Nisu očišćeni parkinzi u centru planine ni kod ski staze.

 

Kako saznajemo ulice na Divčibarama nisu očišćene zbog toga što je od jutros u kvaru jedna od dve mašine koliko ih je na raspolaganju za čišćenje saobraćajnica na planini. Prema tvrdnji vlasnika ugostiteljskih objekata i vikendaša, Divčibare održava jedan greder i jedna ULT mašina. Ima i onih koji kažu da je na ulicama Divčibara "samo jedna jedina mašina!".

 

Posao zimskog održavanja ulica i saobraćajnica na Divčibarama je na tenderu dobilo GP "Ingrap-omni", koje je za Divčibare angažovalo lazarevačku firmu Cevas Co. Do ovog trenutka nismo uspeli da dobijemo zvaničnu informaciju o situaciji na Divčibarama, niti odgovor na pitanje koliko mašina je angažovano za čišćenje snega na Divčibarama i u kakvom su stanju.

 

Hotelijeri i ugostitelji žale zbog takvog nemara i odnosa naročito sada u vreme novogodišnjih i božićnih praznika, kao i zimskog raspusta za vojvođanske školarce, kada je značajno povećan broj gostiju na Divčibarama.

Sneg u Valjevu

Sneg u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

Sneg u Valjevu

Sneg u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

Sneg u Valjevu

Sneg u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

Sneg u Valjevu

Sneg u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

 

Sneg u Valjevu

Sneg u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

I u Valjevu sneg bez prekida pada od ponoći, trenutno ga ima oko deset centimetara, dok je temperature u 14 časova iznosila -2 stepena.  Saobraćaj na valjevskim ulicama odvija se bez problema, od jutros je na terenu pet kamiona GP "Ingrap-omni" koje je ove zime dobilo na tenderu posao zimskog održavanja gradskih ulica, lokalnih puteva i Divčibara.

 

Putari kažu da su ulice, koje su u programu zimskog održavanja, prohodne, nema problema ni na lokalnim putevima valjevskih sela koja od jutros "pokriva nekoliko ekipa".

Sneg u Valjevu

Sneg u Valjevu (Foto: Đorđe Đoković)

Meteorolozi najavljuju da će padavina biti i narednih dana. Sutra promenljivo oblačno, hladno i vetrovito vreme uz slab sneg. Više padavina se očekuju na zapadu, jugozapadu i u planinskim predelima zemlje gde će pasti i do deset centimetara snega. Temperature u većini mesta  -3 do 0 stepeni.

 

U subotu tokom većeg dela dana suvo i hladno. Posle podne u severnim predelima jače naoblačenje sa kišom, susnežicom i snegom koje će se tokom večeri proširiti na celu zemlju.

 

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 2 sati 48 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 5 sati 25 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 1 komentar