Registracija Prijava preko FB
Vatromet na Badnje veče 2019. (foto: Đorđe Đoković)
Vatromet na Badnje veče 2019. (foto: Đorđe Đoković)
07.01.2019, 07:27

Mir božiji, Hristos se rodi

č: | fb:

Crkve koje se pridržavaju Julijanskog kalendara Božić obeležavaju 7. januara. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas proslavljaju Božić, najradosniji hrišćanski praznik - dan rođenja Isusa Hrista. Neka Božić donese mir, ljubav i blagostanje svima!

 

Prema Bibliji, Isus Hristos je Sin Božji, kojeg je rodila Devica Marija u gradu Vitlejemu.

 

Običaj je da se na današnji dan mesi kolač – česnica i u njega stavlja novčić, lomi se na delove, a onaj ko nađe novčić biće srećne ruke tokom cele godine.

 

Božić je porodični praznik i obeležava se u kući i u crkvama. Pod kuće se po tradiciji posipao slamom da bi se dočarao skromni ambijent pećine u Vitlejemu u kojoj se, po Bibliji, rodio Hrist.

 

U hramu Vaskrsenja Hristovog u ponoć je održana Božićna liturgija. Prethodno je, na Badnji dan, ispred Hrama bilo organizovano paljenje badnjaka, koji je osveštao Episkop valjevski g. Milutin. Nakon paljenja badnjaka usledio je vatromet.

 

MIR BOŽIJI!

HRISTOS SE RODI!

VAISTINU SE HRISTOS RODI!

Vatromet na Badnje veče 2019.

Vatromet na Badnje veče 2019. (Foto: Đorđe Đoković)

Aktuelno

Krušik (foto: Đorđe Đoković)
U vojnoj fabrici Pre 6 sati 32 minuta

Dve radnice Krušika lakše povređene

U pogonu preduzeća Krušik u Valjevu, juče oko 19.30 došlo je do rasprskavanja alata za kompletiranje kapisle usled čega su dve radnice zadobile lakše telesne povrede, saopšteno je iz valjevske...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Još jedna donacija za Valjevsku bolnicu Pre 1 dan 2 sati

"Vega" kupila uređaj za Službu urologije

Valjevska kompanija "Vega" sa 1,7 miliona dinara finansirala je nabavku uređaja fleksibilni cistoskop za Službu urologije Opšte bolnice Valjevo. Uređaj je već instaliran i njegovom upotrebom...  · 2 komentara