Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
Valjevo (foto: Đorđe Đoković)
18.01.2019, 10:34

Poziv za nagradu Grada za 2018. godinu

č: | fb:

Na gradskom sajtu objavljeno je obaveštenje za godišnju nagradu grada Valjeva, koja će biti dodeljena pojedincima, grupama ili kolektivima za izuzetne rezultate ostvarene u različitim oblastima.

 

Nagrade će biti uručene na Dan grada, 20. marta, a rok za podnošenje predloga je 14. februar 2019. godine.

 

U obaveštenju o uslovima za dodeljivanje nagrade Valjeva za 2018. godinu je naznačeno da se nagrada dodeljuje za delo koje predstavlja najvrednije dostignuće u Valjevu u prethodnoj godini u 14 oblasti:

 

  • privreda, poljoprivreda, obrazovanje i vaspitanje, stvaralaštvo i postignuća učenika i studenata, nauka, inovacija i pronalazaštvo, urbanizam i arhitektura, zaštita životne sredine, medicina i briga o zdravlju, socijlna zaštita i humanitarni rad, humanost, umetnost i kultura, čuvanje i negovanje tradicije valjevskog kraja, informisanje i društveno angažovanje i sport.

 

Pored navedenih nagrada, može se dodeliti i specijalna nagrada za životno delo, za humanitarni rad i brigu o ljudima, i za afirmaciju grada.

 

U jednoj godini dodeljuju se najviše dve specijalne nagrade. Nagrada se može dodeliti i posthumno pojedincima za delo ili postignuće koje je postalo dostupno javnosti u periodu od 1. januara do 31. decembra godine koja prethodi godini u kojoj se nagrada dodeljuje i koji su preminuli u toj godini.

 

Predlozi za dodelu nagrade dostavljaju se Komisiji za dodelu nagrade grada Valjeva preko pisarnice Gradske uprave. Odluku o dodeljivanju nagrade donosi Skupština grada Valjeva na predlog Komisije za dodelu nagrade grada Valjeva.

 

Predsednik Komisije je dr Ljubomir Pavić, a njegova zamenica je odbornica Gorica Selaković. U Komisiji su još odbornik Viktor Mićić, direktor IS Petnica Vigor Majić, direktor Poljoprivredne škole Milan Gajić, dr Zoran Jokić, dr Željka Marić, advokati Miloš Cvejić i Saša Drajić, profesor fizičkog vaspitanja u penziji Milan Korać i Đorđe Jovančić, zaposlen u Gradskoj upravi.

 

Aktuelno

Oranica (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
U Valjevu Pre 4 sati 19 minuta

Tajna sesija Rio Tinta sa nepoznatim posetiocima

Kompanija Rio Tinto organizovaće u Valjevu, u četvrtak 28. marta sesiju sa predstavnicima lokalne zajednice na temu Projekat "Jadar". Skup je zatvoren za medije, a "sesije se održavaju sa ciljem da...  · 6 komentara

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 sati 29 minuta

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 3 komentara

SPREG (Ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Od 4. do 6. aprila u Omni centru Pre 1 dan 4 sati

19. SPREG – “Ovde stvaramo vrednosti”

Sajam privrede zapadne Srbije SPREG, pod sloganom "Ovde stvaramo vrednosti", biće održan od 4. do 6. aprila u Omni centru u Valjevu. U dve hale i na otvorenom, na 80 štandova predstaviće se 150...  · 2 komentara