Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
22.01.2019, 13:26

"Vega" kupila uređaj za Službu urologije

č: | fb:

Zahvaljujući valjevskoj kompaniji "Vega", koja je izdvojila 1,7 miliona dinara, nabavljen je fleksibilni cistoskop, važan uređaj za Službu urologije Opšte bolnice Valjevo.

 

Kako je saopšteno iz Opšte bolnice, uređaj je već instaliran i njegovom upotrebom dodatno će se podići kvalitet medicinske usluge u ovoj oblasti.

 

Krajem prošle godine, direktor Opšte bolnice Valjevo, dr Zoran Đurić, najavio je vrednu donaciju i zahvalio se kompaniji "Vega". S obzirom na to da je danas cistoskopija najzastupljenija endoskopska procedura u oblasti urologije, značaj ovog uređaja je veoma veliki.

 

Ovaj instrumentarijum predstavlja nezamenjiv dijagnostički uređaj, koji omogućava lagodniji urološki pregled. Cistoskopija je endoskopska dijagnostička procedura kod koje se optičkim instrumentom u obliku sonde s kamerom na vrhu pregleda sluzokoža mokraćne cevi (uretre) i mokraćne bešike. Veoma je korisna metoda za dijagnostifikovanje upalnih procesa, ali i ozbiljnijih oboljenja u oblasti urologije. Sam pregled nije invazivan i umereno je neprijatan za pacijente, a lekarima pruža višestruki uvid kroz tu dijagnostiku.

Fleksibilni cistoskop

Fleksibilni cistoskop (Foto: www.obvaljevo.rs)

 

Kompanija "Vega" je prošle godine donirala očni ultrazvučni aparat, vredan 1,6 miliona dinara, te se i na taj način još jednom uvrstila u red izuzetno društveno posvećenih preduzeća koja se ističu u humanitarnom radu, unapređujući medicinsko zbrinjavanje, a neposredno i zdravlje sugrađana, saopšteno je iz Opšte bolnice Valjevo.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 7 sati 2 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 9 sati 38 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara