Aleksandar Rajevac (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Rajevac (foto: Đorđe Đoković)
28.01.2019, 09:44

Direktor Valjevske pivare dobitnik Svetosavske nagrade

č: | fb:

Direktor Valjevske pivare Aleksandar Rajevac dobitnik je Svetosavske nagrade za 2018. godinu, koju tradicionalno dodeljuje Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

 

Rajevcu je priznanje u Vladi Srbije uručio ministar Mladen Šarčević na svečanosti povodom obeležavanja Savindana, školske slave. Šarčević je ocenio da je Svetosavska nagrada jedna od najznačajnijih i najlepših u Srbiji i naglasio da mu je čast što se nalazi u društvu dobitnika, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

 

U obraženju Komisije za dodelu priznanja, navedeno je da Aleksandar Rajevac, kao generalni direktor Valjevske pivare, dugi niz godina obezbeđuje sredstva za realizaciju manifestacije Kros RTS-a, priredbe koja promoviše zdrav način života, kako među učenicima u Republici Srbiji, tako i među učenicima dopunske škole van granica Srbije.

 

"Prepoznao je i podržao realizaciju pilot projekta ‘Obrazovni krug’, kao novi oblik učenja na daljinu srpskog i francuskog jezika, kulture, istorije i tradicije za učenike osnovnih škola u Srbiji i učenike koji pohađaju obrazovno-vaspitni rad na srpskom jeziku u Francuskoj, čija će se realizacija nastaviti i u 2019. godini i proširiti se na italijanski i nemački jezik. Osim toga, inicijator je konkursa za najbolje đake Valjeva i Kolubarskog okruga. Zahvaljujući Aleksandru Rajevcu, Valjevska pivara je postala primer društveno odgovornog preduzeća, koje prepoznaje značaj ulaganja u obrazovanje i daje podsticaj i drugim kompanijama", piše u odluci o dodeli Svetosavske nagrade direktoru Valjevske pivare.

 

Svetosavska nagrada se tradicionalno dodeljuje pojedincima, ustanovama i kompanijama za izuzetne rezultate u oblasti obrazovanja i vaspitanja. Ove godine nagradu je dobilo 27 nastavnika, učenika škola i univerziteta, predškolske ustanove i vaspitači od ukupno 230 prijavljenih.

 

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 7 sati 54 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 10 sati 44 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.