Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
Gimnazija (foto: Đorđe Đoković)
29.01.2019, 13:48

Nagrade za učenike i profesore Valjevske gimnazije

č: | fb:

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije objavilo je spisak najuspešnijih nastavnika osnovnih i srednjih škola u Srbiji po broju osvojenih nagrada na republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture i na takmičenju Književna olimpijada, u periodu 2012 – 2018. godine.

 

Nagrađeno je 98 nastavnika od njih 1143 koji su za tih šest godina pripremali svoje učenike za ova takmičenja. Jedine dve dobitnice ove nagrade u Kolubarskom okrugu su profesorke Valjevske gimnazije Vera Vaš i Milena Milisavljević.                                                                                                                  

Inače, u tom periodu, učenici Valjevske gimnazije su, sa svojim  profesorima srpskog jezika i književnosti, samo na ova dva takmičenja osvojili ukupno 30 republičkih nagrada.

 

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije svake godine, u okviru Zimskog seminara za nastavnike, dodeljuje i nagrade za najbolji pismeni zadatak učenika na zadatu temu, najbolju literarnu i lingvističku sekciju, kao i za najbolji školski list.

 

Ove godine, prvom nagradom za najbolji pismeni zadatak na temu "Zašto čitam" vrednovan je rad Sofije Janevske, učenice prvog razreda učenika obdarenih u matematičkoj gimnaziji čiji je predmetni profesor mr Milena Milisavljević.

 

U konkurenciji srednjih škola na takmičenju lingvističkih sekcija prvonagrađena je Lingvistička sekcija Valjevske gimnazije kojom rukovodi profesorka Milena Petrović. 

 

Na konkursu za najbolje srednjoškolske listove i časopise, druga nagrada dodeljena je školskom listu Gimnazijalac koji uređuju profesorke Danijela Golubović i Kruna Glušac.

 

Nagrade će biti dodeljene na Zimskom seminaru za nastavnike srpskog jezika i književnosti na Filološkom fakultetu u Beogradu, u petak, 1. 02. 2019. godine.                  

 

*****

Povodom Savindana, Društvo "Sveti Sava" svake godine raspisuje Svetosavski književni konkurs na kome je ove godine, u kategoriji učenika osnovnih škola, prvu nagradu za pesmu "Pesma svetosavlju" dobio Vanja Milivojević, učenik sedmog razreda, a nagrađena je i njegova predmetna profesorka, mr Milena Milisavljević. Nagrade su im uručene uoči Savindana u Narodnoj biblioteci Srbije u Beogradu.

Aktuelno

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 23 sati 47 minuta

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 23 sati 47 minuta

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...

Opšta bolnica (foto: Đorđe Đoković)
Saopštenje 17.04.2024

Ponovo dozvoljene posete u valjevskoj bolnici

U valjevskoj bolnici su ponovo dozvoljene posete pacijentima koji su na bolničkom lečenju, saopštila je PR služba Zdravstvenog centra Valjevo. Kako je saopšteno, u posetu može doći samo jedna osoba.  · 2 komentara