Registracija Prijava preko FB
Parking u centru grada (foto: Đorđe Đoković)
Parking u centru grada (foto: Đorđe Đoković)
12.02.2019, 14:33

Sređivanje parkinga u centru grada

č: | fb:

Sudeći prema Planu javnih nabavki u ovoj godini biće rekonstruisan parking u centru grada, ali je nejasno za sređivanje kog parkinga se odlučila gradska vlast?

 

Kako se navodi u Planu javnih nabavki, u ovoj godini biće finansirana sa 1.250.000 dinara izrada projektne dokumentacije za rekonstrukciju parkinga u Karađorđevoj ulici broj 81.

 

Međutim parking u Karađorđevoj 81 ne postoji. Postoji u dvorištu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja u Karađorđevoj broj 77 ili 79, i drugi parking u Karađorđevoj broj 57, 59 ili 61, u dvorištu zgrada koje se nalaze prekoputa  sudova.

 

Sređivanje parkinga u centru grada, u dvorištu Republičkog fonda zdravstvenog osiguranja, bilo je u planu prethodnih godina, međutim taj posao do sada nije realizovan.

 

Jedno vreme je postojala ideja da se tu izgradi montažna garaža sa više spratova, gde bi bilo i do 150 parking mesta. To je bilo predviđeno Studijom o parkiranju u gradu, međutim problem je bio u tome što taj plac nije ceo javna površina.  Veći deo, tačnije onak na kome se naplaćuje parking je u vlasništvu Grada, dok površina uz zgrade, gde se ne naplaćuje parking, pripada Sindikatu, deo stambenoj zgradi, a nešto Republičkom fondu zdravstvenog osiguranja (RFZO).

 

Svojevremeno je Gradska direkcija planirala da tu izgradi parking garažu i to kroz javno-privatno partnerstvo, ali se od te ideje odustalo bez objašnjenja.

 

Što se tiče drugog parkinga u Karađorđevoj ulici, koji se nalazi iz zgrada preko puta sudova, veći deo tog placa je u vlasništvu Grada, dok je Krušik vlasnik manje površine. Da bi se sređivalo to parkiralište neophodna je saglasnost valjevske fabrike.

 

I pored nekoliko pokušaja u Gradskoj upravi da saznamo koji parking bi trebalo da bude rekonstruisan ove godine i za rekonstrukciju kog parkinga je planirana javna nabavka izrada projektne dokumentacije, nismo uspeli.

Aktuelno

Vladan Lukić  (foto: Đorđe Đoković)
80 godina valjevske vojne fabrike Pre 14 sati 38 minuta

U godini jubileja rekordan izvoz "Krušika"

Valjevski "Krušik" obeležava osam decenija postojanja i uspešnog poslovanja. Danas se valjevska vojna fabrika može pohvaliti izvozom od 109 miliona dolara, osvajanjem novih proizvodni programa,...  · 2 komentara

Pobednici muške kategorije (foto: Divčibare Ski Resort)
Na ski stazi Crni vrh na Divčibarama 22.02.2019

Održana trka za Udruženje "Rodi se na lepom mestu"

Na prvom revijalnom slalomu humanitarnog karaktera za "Udruženje Rodi se na lepom mestu", koji je održan danas na Divčibarama, prikupljeno je 121 000 dinara. Učestvovalo je 39 skijaša, koji su tako...

Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona (foto: Đorđe  Đoković)
Treći protest "Valjevo bez straha - #1 od 5 miliona" 22.02.2019

"Patriotizam je ostati u ovoj zemlji"

"Moramo šetati i to ne samo protiv ove vlasti, nego i protiv sledeće i svake vlasti koja se drzne da zloupotrebi ovu državu, jer to je naša država i moraju da znaju da mi njih plaćamo", poručio je...  · 9 komentara

Antene na zgradi Grada (foto: Đorđe Đoković)
Oglašena prodaja 22.02.2019

Radio Valjevo opet na prodaju

Agencija za licenciranje stečajnih upravnika oglasila je prodaju Radio Valjevo metodom neposredne pogodbe uz javno prikupljanje ponuda, a procenjena vrednost preduzeća je 795.582 dinara. Prvi put...