Protest 1 od 5 u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
Protest 1 od 5 u Valjevu (foto: Đorđe Đoković)
15.02.2019, 10:23

Druga protestna šetnja “1 od 5 miliona”

č: | fb:

Drugi protestni skup i šetnja "1 od 5 miliona – Valjevo bez straha" održaće se večeras sa početkom u 18 časova na Desankinom vencu.

 

I građani Valjeva su se pridružili građankama i građanima širom Srbije koji već deset nedelja, mirnim, protestnim šetnjama iskazuju svoje nezadovoljstvo stanjem u državi i društvu.

 

Organizatori uz poziv sugrađanima da se pridruže protestnoj šetnji navode da su protesti način da se dostojanstveno iskaže nezadovoljstvo, otpor i zahtev za slobodom, za pravnom državom, za vladavinom prava. Šetnje su način da se uplašeni, zastrašeni, ucenjeni ohrabre da jasno i glasno kažu da žele bolju, odgovorniju, pravedniju, solidarniju, uređeniju državu.

 

"Već sedam godina država je zarobljena, mediji zatvoreni, institucije urušene. Jedino što uspeva u proteklih sedam godina je proizvodnja neprijatelja (unutrašnjih i spoljnih) i crtanje meta na svakoj osobi koja se usudi da kaže da živi u imitiaciji države. Valjevkama i Valjevcima, kao i građankama i građanima Srbije je dosta proizvodnje mržnje, zastrašivanja, fiktivnih državnih udara, lažnih sukoba, otimačine penzija i nacionalnih frekvencija, otvaranja Potemkinovih sela, burazersko-kumovskog pustošenja javnih dobara i resursa, zloupotrebe tuđe nesreće, kapilarnih glasova, zapošljavanja u javnom sektoru podobnih koji u radno vreme obilaze stranačke skupove, tabloidizacije svake sfere društva i države", navode organizatori građanskih protesta "1 od 5 miliona".

 

Dodaju da Valjevke i Valjevci zahtevaju demokratski uređenu državu, obnovu i izgradnju urušenih institucija Republike Srbije kao pravne i demokratske države, društva slobodnih građana i slobodnih medija.

 

Jedini način da se to i dogodi je promena, ne zamena. Na svim nivoima vlasti.

 

"Imamo jasne zahteve. Zato je neophodno da se protestnoj šetnji pridruže svi oni koji smatraju da je došlo vreme otkaza ugovora o radu vladajućoj garnituri. Na svim nivoima vlasti", poručuju organizatori.

 

Građanke i građani Valjeva, kao poslodavci, mirnim i dostojanstvenim šetnjama, uručuju otkaz ugovora o radu vladajućoj garnituri (na svim nivoima vlasti). Ispunjen je, najmanje jedan, od uslova iz Zakona o radu, kažu organizatori.

 

"Zaposleni, u ovom slučaju vladajuća garnitura na svim nivoima vlasti, ne ostvaruje rezultate rada, odnosno nema potrebna znanja i sposobnosti za obavljanje poslova na kojima radi, u ovom slučaju a koje su okupirali ucenama, pretnjama, lažnim diplomama i još lažnijim doktoratima. Kao otpremninu mogu očekivati krivične prijave za svaku počinjenu zloupotrebu, fer suđenje i lustraciju. I počasno mesto u istoriji. Na stranicama koje će opisivati kako je uništavana jedna država", poručili su organizatori građanskih protesta "1 od 5 miliona".

 

Večeras će se šetati od Desankinog venca, ulicama Vojvode Mišića, Pantićevom do Uzun Mirkove, Karađorđevom do  Gradskog trga.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 3 sati 37 minuta

Uhapšena Valjevka zbog utaje poreza

Valjevska policija uhapsila je S. Đ. (1993) iz Valjeva zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila četiri krivična dela poreska utaja. Kako se sumnja, ona je izbegla da plati porez i oštetila...  · 1 komentar

Izložba cveća u Parku na Jadru (foto: Kolubarske.re)
U Valjevu do nedelje Pre 20 sati 33 minuta

Izložba cveća, vina i rakije

Izložba cveća i sadnog materijala otvorena je danas u Parku Vide Jocić na Jadru, dok je u Knez Miloševoj ulici otvorena Izložba vina i rakije. Obe izložbe će trajati do nedelje, 21. aprila. "Ovo je...  · 1 komentar

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 1 dan 3 sati

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...