Pijaca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Pijaca (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
21.05.2014, 11:35

Stroža kontrola voća i povrća

č: | fb:

Nadležne inspekcije Kolubarskog okruga pojačano kontrolišu poreklo i kvalitet voća i povrća na valjevskim pijacama. Posebna pažnja posvećenja je njihovom poreklu s obzirom na to da ne mogu biti sa poplavljenih područja.

Prema saznanjima Kolubarskih.rs ti proizvodi ne mogu biti iz tamnavskih sela, koja su se našla pod vodom, što se prvenstveno odnosi na povrtarske kulture. Rano voće je iz valjevskih sela, koja su uglavnom iz brdskog dela opštine, i nisu ni bila plavljena.

Propisi nalažu da prodavci moraju biti iz registrovanih poljoprivrednih domaćinstava ili, ako su trgovci u pitanju,  moraju imati kompletnu dokumentaciju o „lancu od proizvođača do prodavca“. To do sada nije striktno primenjivano ali mogućnost pojave crevnih zaraznih bolesti sa poplavljenih područja teraju inspektore da budu rigorozni u skladu sa merama naloženih posle uvođenja vanredne situacije u Srbiji.

Aktuelno

Policija (foto: Kolubarske.rs)
Nezvanično Pre 1 dan 3 sati

Vozač uhvaćen sa 4,53 promila alkohola u krvi

Saobraćajna policija iz Valjeva je sinoć oko 23 časa zaustavila vozača koji je, kako je pokazao alko test, u krvi imao 4,53 promila alkohola. Policiji je rekao da je popio "samo tri piva", ali je...  · 6 komentara