Roštilj ispred spomen obeležja (foto: Đorđe Đoković)
Roštilj ispred spomen obeležja (foto: Đorđe Đoković)
15.08.2014, 10:25

Zašto smo ovo dozvolili?

č: | fb:

Sramota! Užas! Ko je ovo dozvolio? Valjevo, već poodavno nije grad! Ovu su najčešći komentari naših sugrađana koji su danas prošli pored platoa gde je spomen obeležje Seči knezova 1804. godine, Milomira Mila Jeftića koji je postavljen u godini jubileja 2004.

Iznenađeni i ljuti, otuda su Valjevci od jutros na desetine telefonskih poziva uputili komunalnoj inspekciji, ne sa pitanjem ko je tu postavio šatru, ćumur i ostale roštilj potrepštine, nego da pitaju- ko je to dozvolio?!

Spomen obeležje

Spomen obeležje (Foto: Đorđe Đoković)

Kako saznajemo roštilj šatru je postavio ugostitelj iz Sopota uz dozvolu Saveta Tešnjarskih večeri koji je opredelio nekoliko lokacija u centru grada upravo za roštilj šatre. Plato između Muzeja i Gimnazije je jedna od dozvoljenih lokacija. 

Posle brojnih telefonskih poziva sugrađana reagovala je komunalna inspekcija i ugostitelju iz Sopota je naloženo da u najkraćem roku roštilj šatru pomeri nekoliko metara na deo platoa za koji ima dozvolu. Načelnik komunalne inspekcije Siniša Đurić kaže da ugostitelj ima dozvolu za postavljanje roštilja za vreme Tešnjarskih večeri, ali da se dozvola odnosi na lokaciju nekoliko metara pored spomen obeležja.

- Nakon ogromnog broja poziva sugrađana koji su negodovali, pozvao sam vlasnika koji mi je objasnio da je on angažovao ekipu za postavljanje roštilja, ali očigledno je da nisu vodili računa o tome gde tačno postavljaju šatru. Naloženo mu je da u narednih sat vremena pomeri roštilj sa ovog mesta, tako da će spomenik biti oslobođen 'ovoga' - kaže Đurić koji je takođe bio neprijatno iznenađen kada je video postavljen roštilj uz spomen obeležje.

 

Roštilj ispred spomen obeležja

Roštilj ispred spomen obeležja (Foto: Đorđe Đoković)

Kako nezvanično saznajemo dozvolu za postavljanje roštilj šatre na platou pored spomen obeležja ugostitelju iz Sopota dao je predsednik Saveta Tešnjarskih večeri Aleksandar Vujić Subotić, načelnik Gradske uprave za lokalni razvoj, privredu, urbanizam i komunalne poslove. Na naše telefonske pozive Vujić Subotić nije odgovarao, tako da nismo saznali zašto je dozvolio postavljanje roštilj šatre na platou pored spomen obeležja, na osnovu čega je doneta odluka o lokacijama za postavljanje roštilja za vreme Tešnjarskih večeri, kao ni odgovor na pitanje koliko košta zakup platoa ipred spomen obeležja za roštilj, kao ni kako je taj prostor dobio ugostitelj iz Sopota?

Pored lokacije na platou između Muzeja i Gimnazije pored spomen obeležja, privatnim ugostiteljima je dozvoljeno da za vreme Tešnjarskih večeri roštilj postave u Tešnjaru i dva na platou kod Centra za kulturu.

Aktuelno

Osnicba škola u Mionici  (foto: Kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 19 sati 28 minuta

Mionički osnovci ostvarili značajan uspeh na takmičenjima

Mionički osnovci ostvarili su značajne rezultate na republičkom takmičenju iz engleskog jezika, okružnom takmičenju iz programiranja, okružnom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, kao i...