Jovan Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
Jovan Maljoković (foto: Đorđe Đoković)
08.02.2015, 11:37

Maljokoviću nagrada za životno delo

č: | fb:

Poznati beogradski džez saksofonista, kompozitor i aranžer Jovan Maljoković dobitnik je nagrade za životno delo koje dodeljuje Internacionalni džez festival Nišvil, saopštio je danas organizator.

Maljokoviću će nagrada biti uručena 13. avgusta na otvaranju Nišvila, a Maljoković će istovremeno proglasiti festival otvorenim. 

Maljoković je rođen u Valjevu 1943. godine i direktor je valjevskog džez festivala. Jedan je od najplodnijih džez autora u Srbiji. Do sada je objavio deset autorskih albuma. Muzika koju svira je veoma prepoznatljiva. To je fini spoj džeza i tradicionalne muzike, nevedeno je u obrazloženju organizatora. 

Jovan Maljoković i njegov Balkan Salsa Band predstavljali su Srbiju na brojnim evropskim džez festivalima. Komponovao je muziku za pozorište i televiziju, a i danas je, sa nesmanjenim žarom, aktivan na kulturnoj sceni Srbije. Trenutno priprema novi album, navodi se u obrazloženju.

Aktuelno

Selo (ilustracija) (foto: Đorđe Đoković)
Nadomak Pecke Pre 4 sati 50 minuta

Medvedi poklali ovce na Rožnju

Na Rožnju, jednom od vrhova Sokolskih planina nadomak Pecke, medvedi su upali u štalu Zlatomira Gligorića i zaklali tri ovce, dok su dva jagnjeta nestala, potvrdio je Igor Rabat, doktor...

Policija (foto: kolubarske.rs)
Saopštenje Pre 7 sati 39 minuta

Pojačana kontrola saobraćaja

Saobraćajna policija će 25. aprila do 1. maja realizovati akciju pojačane kontrole saobraćaja usmerenu na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja prekoračenja brzine.