Vojislav Soldatović (foto: Iz porodičnog albuma)
Vojislav Soldatović (foto: Iz porodičnog albuma)
26.06.2017, 11:56

Voja Soldatović (1932 - 2017)

č: | fb:

U Beogradu je, 23. juna, preminuo Vojislav Voja Soldatović (85), nekadašnji direktor Novinske i radio ustanove "Napred" u okviru koje su 1960/70-tih godina prošlog veka poslovali list "Napred" i Radio Valjevo.

 

Soldatović je rođen u Bastavu, kod Osečine, u porodici, koja je učestvovala u NOB i pomagala partizanski pokret u Drugom svetskom ratu. Osnovnu školu i nižu gimnaziju završio je u rodnom kraju, Učiteljsku školu u Šapcu, Višu školu društveno-političkih nauka u Beogradu, a Ekonomski fakultet u Nišu. 

 

Bio je aktivan u SKOJ-u i SKJ, pored ostalog bio je sekretar Opštinskog komiteta SKS u Osečini. U aprilu 1965. godine biran je za poslanika Organizaciono-političkog veća Skupštine SFRJ.
Od 1. juna 1966. do 1. novembra 1973. bio je direktor Novinske i radio ustanove "Napred" u Valjevu, koja se u to vreme razvijala i osnovala novo glasilo - Radio Valjevo (27. novembra 1967).

 

Prelaskom u Beograd radi kao novinar-urednik u redakciji lista "Komunist", a potom je bio načelnik odeljenja u CK SK Srbije. Radni vek završava kao direktor Izdavačkog preduzeća "Službeni list SFRJ". Kao penzioner angažovao se u radu Udruženja Valjevaca u Beogradu.

 

U braku sa poč. Verom, rođ. Vujičić, učiteljicom, ima ćerke Vesnu i Biljanu. Ispraćaj i kremacija posmrtnih ostataka Voje Soldatovića obaviće se sutra, 27. juna, na Novom groblju u Beogradu.

Aktuelno

Čačanska opozicija (foto: Zajednički glas - Epicentar press)
Glas naroda Pre 18 sati 45 minuta

Da li u Srbiji postoji opozicija? (VIDEO)

Umesto da opozicija bude "zadovoljna, jednoglasna i prione na pripreme za predstojeće izborne aktivnosti", kao grom iz vedra neba (ili ne baš) odjeknula je vest da su se u redovima opozicionih...

POKS (logo) (foto: )
Saopštenje Pre 21 sati 22 minuta

Valjevski odbor POKS izlazi na izbore

Gradski odbor Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS) je jednoglasno usvojio predlog da POKS Valjevo izlazi na izbore, saopštila je ova politička organizacija.  · 5 komentara