Komemoracija dr Milivoju Simoviću (foto: Dom zdravlja)
Komemoracija dr Milivoju Simoviću (foto: Dom zdravlja)
04.08.2017, 10:41

Komemoracija dr Milivoju Simoviću

č: | fb:

U Domu zdravlja je održana komemoracija dr Milivoju Simoviću, ginekologu, nekadašnjem direktoru ustanove i načelniku Službe za zdravstvenu zaštitu žena Doma zdravlja Valjevo, koji je preminuo u utorak, saopšteno je iz Doma zdravlja.

 

Komemoraciji su prisustvovali i gradonačelnik Slobodan Gvozdenović, zamenik gradonačelnika Dragan Jeremić i predsednik Skupštine Milorad Ilić. Pred rukovodstvom Grada Valjeva, brojnim kolegama iz Doma zdravlja, Opšte bolnice i drugih gradskih ustanova, o dr Simoviću govorio je njegov dugogodišnji saradnik, direktor Doma zdravlja dr Zaven Der Hazarjan:

 

- U svom životnom veku dr Simović je konstantno učio, napredovao i obavljao mnoge odgovorne poslove u zdravstvu. Od svega ostaju uspomene na dobrotu, nesebičnost, pravičnost, skromnost, druželjubivost, čistotu morala, čovekoljublje, uzdržanost, revnost u poslu. Ne govorim ovo zato što je običaj da se o pokojnicima govori samo ono što je dobro i što ih je krasilo, govorim ono čega se sećam. Dr Simović je zaista bio izuzetan kolega, dobar saradnik, primeran i odmeren, odan svojoj porodici. Istinoljubiv i pravedan čovek, sa mnogo vrlina – čovek dostojan poštovanja. Njegovi najbliži mogu biti ponosni što su ga imali za supruga, oca, dedu i rođaka. Mi ostali možemo biti ponosni na to što smo u njemu imali dobrog drugara i kolegu.

Komemoracija dr Milivoju Simoviću

Komemoracija dr Milivoju Simoviću (Foto: Dom zdravlja)

 

Dr Milivoje Simović rođen je 1954. godine u Foči, gde ja završio osnovnu i srednju školu. Medicinski fakultet završio je u Novom Sadu, nakon čega se zaposlio u Službi ginekologije Opšte bolnice Foča. Krajem osamdesetih godina prošlog veka zapošljava se u Zavodu za zdravstvenu zaštitu radnika "Krušik", gde završava započetu specijalizaciju iz ginekologije i radi kao ginekolog.

Bio je direktor Zavoda od 2000-2004. godine, kada prelazi u Dom zdravlja Valjevo i biva načelnik Ginekologije do 2009. godine. U maju 2011. postaje prvi direktor Doma zdravlja nakon gašenja Zdravstvenog centra i na toj dužnosti bio je do jula 2015. U mladosti se bavio sportom i novinarstvom, bio je veliki zaljubljenik u muziku. Sahranjen je juče na Novom groblju u Valjevu, uz zvuke pesme Dragana Stojnića "Bila je tako lepa".

Aktuelno

Izbori (foto: Đorđe Đoković)
Bez kraja Pre 6 minuta

Profesor Milić i zbori i tvori...

U obilju "novosti" sa naše predizborne scene, konačno se pojavi jedna zaista takva! Iz Niša, a ne Beograda, i grupi građana koja prvi put nastupa na izborima. Okupljenih oko poznatog kardiologa i...

Divčibare (foto: Ilya Konov)
Nabavka 10.000 sadnica Pre 1 dan

Raspisan tender za pošumljavaje Divčibara

Gradska uprava Valjeva raspisala je javnu nabavku za pošumljavanje Divčibara. Procenjena vrednost tendera je 1.525.000 dinara bez PDV-a. U planu je nabavka deset hiljada sadnica crnog bora koje će...  · 1 komentar

 (foto: )
Nedelja lepog pevanja Pre 1 dan

Sedmi horfest u Valjevu

Muzička škola "Živorad Grbić" je po sedmi put organizator izuzetno renomiranog festivala horova HORFEST. Od 18. do 21. aprila nastupaće 24 hora i vokalnih grupa na sceni valjevske muzičke škole, u...