Registracija Prijava preko FB

dragovan petrovic

Poslednji komentari

 • Aleja zaslužnih građana, nije što i godišnja nagrada...

  "Aleja zaslužnih građana, nije što i godišnja nagrada..." Zarez u naslovu potvrdjuje doslednost neznalice. I upornost. Odmori, Majane, odmori!

 • "Putujuće pozorište"? Može, ali neka bude kao "Šopalović"

  Ja da sam Saša bih odmah u izborni štab uzeo seljaka aktivnog Marjana. Zna taj kako se kampanja... Al prvo bih ga naučio ko je akademik Teodorović i da se buduće vreme od glagola reći piše odvojeno: reći će. Da nas ne bruka. Za početak.

 • Trebaju nam "neki novi klinci", a ne drugi krug

  Иде миш по полици носи тикву на гуѕици, Миш прде, тиква пуче, раѕби теби нос.

 • Ne mora kao u Rimu, a i nismo Rimljani

  Prosto neverovatno, čovek ne lupa mnogo glavu u razmišljanjima na temu pravca u kome možda idemo ili kuda bi nas neki garantovano hteli i mogli odvesti od mlade i slabe demokratije. Mnogo, bre, bezobrazni ti neki sto bi nas ne zna se kuda garantovano hteli i mogli odvesti od mlade i slabe demokratije. U redu, znam da isto važi i za ono još važnije, ali nije važno.

 • Zna se još ponešto pored stalno ponavljanog "zna se"

  Zna se još ponešto pored stalno ponavljanog "zna se" Sve se zna, samo se ne zna kako se piše "poluistina". E, lik je uporan u forsiranju neznanja. Dosledan.

 • „Narod nije kriv“

  "miloševićsko"! A bre bećo tu dileja!

 • Što više neizvesnog da se što manje vidi izvesno

  Meni je sve jasno sta je ovaj hteo da kaze, jedino mi nije jasna ova recenica: "Na drugoj strani, zar nabrajati šta je sve izvesno, a vlast proizvodnjom neizvesnosti želi da se ne vidi?" Ova recenica - boli! Ako, pak, ima neko kome je i ova recenica jasna, usrdno molim... U stvari, ja mislim da ovaj zarko zeli da vidi i ono sto je izvesno, jer se neizvesno nikako ne moze videti ili ce biti obrnuto, nisam siguran. Jbg se izvinjavam.

 • Manimo se mi Trampa! A možda i Tome?

  Pazi, pazi, momče ponekad i duhovito zna biti. I to u tipičnom ljiško-djilkoškom maniru. "Ako im se ne bude sviđao, mogu i da ga ispičkaju. (Prevod na srpski, tamošnjeg "impičment")." Nego, nekad za Tita, danas protiv Tome, napredak je to, rodjače. Nije to mala zajebancija, što bi reko Džoni.

 • Big is in my room

  Dobro pise.

 • Nema "kolektiva", ni bez kolektivnih praznika...

  Sram te bilo, Marjane! Ti neki poljoprivrednik! Sramota! Znas da se glagol "trebati" u spoju sa drugim glagolom upotrebljava bezlicno. To znaci da nema licni oblik. Brukas se ovde pred volikim svetom. Nisi ti, bre, nikakav poljoprivrednik. Pogotovo aktivni. Sram da te bude guzice! I nemoj vise, ako boga znas, da stavljas zareze u naslov. Niposto!

 • Kad sveci marširaju...

  Opet ovaj. Ima li neko dobronameran da mu onako sa strane i dobronamerno skrene paznju. E, da se cova ne uzbudi mnogo i ne naljuti. Ovako, ovi sto ne znaju gramatiku i pravopis, ovi Marjani (Risticevic i ostali) ce nas dokusuriti. Upropastili su nam decu, skolstvo, drzavu, a sad je na redu jezik i lepa rec. Marjane, zaboga, polako, odmori se malo. Prijace ti.

 • Nije sve baš tako jednostavno...

  Nikad ne čitam dalje od prve rečenice ovog autora, aktivnog poljoprivrednika (dočim i onaj drugi Marjan, mensčini Rističević, je takođe poljoprivrednik i takođe aktivan), pošto mi je to dovoljno da nađem primer koji jasno ukazuje na neznanje i diletantizam istog. ...zbog vesti u novinama i slikama... Naročito zbog ovih vesti u slikama. E baš te vesti, te u slikama, su krive za sve. Bože, kako je težak nesporazum sa elementarnom logikom potpuno ophrvao ovog Marjana. Mada i onaj Marjan, onaj u Skupštini, ruku na srce, nije ništa bolji. I on često mrsi nešto o tim vestima u slikama. Jer te vesti, baš te u novinama i slikama...

 • U najgorem slučaju, po Amere, posle osam godina videće mu leđa...

  Establišmen, establišmena, establišmenu, establišmen, o, establišmene, establišmenom, establišmenu, establišmeni, establišmena, establišmenima, establišmene, o, establišmeni, establišmenima, establišmenima.

 • U najgorem slučaju, po Amere, posle osam godina videće mu leđa...

  U redu je što ovo titovče piše ESTABLIŠMEN, al što ga bar ne stavi pod navodnike. Valjda je to običaj ovih aktivnih poljoprivrednika. Dočim svi pasivni poljoprivrednici pišu ESTABLIŠMENT. Šta ćeš, sto ljudi, sto ćudi.

 • „Lepa protina kći“, doktorka nauka u lepoj porodici!

  Nikad ne citam dalje od prve recenice ovog blogera. Bloger, a predstavlja se kao aktivni poljoprivrednik. "Naricanje nad krizom pa i propašću morala, porodice, svih vrednosti.., više nije nešto uobičajeno." Evo ga, dosledan do kraja, do sudnjeg dana. I ne treba ici dalje od prve recenice. Ponovo, po ko zna koji put, upotrebljva znak interpunkcije koji je sam izmislio, takorekuc patentirao ga - dve tacke (..). A, sto se tice logike, kojom monsieur barata... Pa, hteo je reci nesto neuobicajeno, a ne ono sto je napisao. Sitnica. Imajte razumevanja, molim. A nije ni mali broj novinara valjevskih za koje je monsieur autoritet. Neki se time cak i ponose. Tja!

 • Stalno se kuka na popularnost nekih, a ko populariše one druge?

  Jeste, i ja znam jednog sto stalno na popularnost nekih - kuka. Al ne znam ko popularise one druge. U stvari, steo je da kaze da popularnost nije ono sto vi mislite, nego ono sto pise u recniku. To je popularnost.

 • Matematika još ne laže, a dokle ne znamo

  Ovaj naslov nema nikakve veze sa tekstom. Samim tim ni sa elementarnom logikom. O kakvoj se matematici (koja jos ne laze, mada i danasnji osnovci znaju da matematika laze) radi niko zivi ne zna. Pa ni sam autor koji sebe ponosno naziva aktivnim poljoprivrednikom. Valjda za razliku od pasivnog. Skribomanija, ta neutaziva strast za pisanjem, dovesce coveka dotle, da radi ono sto ne zna, da pise o necemu sto ne zna, sto ga se ne tice, da pise gluposti i besmislice... Ona tera coveka da lupeta i da se bruka. Skribomanija je nevolja. Predrag Finci u svojoj knjizi eseja kaze da "Ona nalikuje na one bezopasne a neizlječive boljke, od kojih nema pogibelji ali ni lijeka, pa se vremenom pretvori u napast i po pacijenta i po njegovu okolinu." I jos: "Takvo pisanje nipošto nije stvaranje, već vrsta mentalnog ispada, u kome se jasno dâ razabrati neurotična potreba za samopotvrđivanjem i kompenzacijom u čistom stanju. Takvo pisanje nije literature, već psihogram." Covek koji u prvoj recenici napise: O izložbi „Necenzurisane laži“, sve je rečeno?, pa posle reci lazi stavi zarez, a na kraju recenice znak pitanja, ni moze biti nista drugo, nego skriboman.

 • Restrikcija vode na Divčibarama

  A kako vi znate da su dragovan, milivoj, duleapalo, zoxy, jedna ista osoba?

 • Možda je bilo bolje da je „Georgina“ još malo popričekala?

  Zaboga, hocete li odgovoriti: kako znate da su dragovan, milivoj, duleapalo, zoxy, jedna ista osoba? Ja cekam odgovor.

 • Možda je bilo bolje da je „Georgina“ još malo popričekala?

  Evo belaja, lutko! Dok vi branite rotatijanca, botovi samo piče. Držitesenadistanciji!

 • Možda je bilo bolje da je „Georgina“ još malo popričekala?

  "Uvredljive i zlonamerne komentare uvek ćemo brisati." Ma, šta kažete? Pa, što niste izbrisali bar polovinu komentara koji se odnose na Bobu, Poćutu, Bradića, Kaplara... I mnoge druge iz vama neomiljenih političeskih grupacija. Prvo te zlonamerne komentare izbrišite. "nepoželjni komentari koji dolaze od jedne osobe, a koja se potpisuje različitim imenima" Šta mislite, koliko osoba piše komentare koje kvalifikujete kao "komentari SNS botova"? Jedna, dve, ili više? Uostalom, ko je zabranio da na forumima jedna osoba može imati više pseudonima? Jeste li vi to patentirali? Pretpostavljam da znate ko je Alkibijad Nuša i kako se potpisivao. "već duže vreme, i uvek uvredljivo, komentariše pisanje profesora Marjanovića." Ne uvredljivo već negativno (sem ako uvredom ne smatrate kada se nekome u lice kaže da je nepismen i to dokumentujete u tekstu). Zar vi, draga moja, mislite da profesor fakulteta, u tekstu koji objavi na nekom portalu, sme da napiše "voljti... voljti" i to dva puta. Ja smatram da je to nedopustivo. Da sam ja urednik tog portala, vratio bih mu tekst da ispravi gramatičke i pravopisne greške. Da se ne bruka. Ima obrazovanog sveta koji čita te komentare. I na kraju najvažnije: kako vi znate da su dragovan, milivoj, duleapalo, zoxy, jedna ista osoba? Jeste li to u muriji valjevskoj proveravali, ili ste sami špijali komentatore na vašem portalu? Nemojte to da radite, draga moja, od toga se dobijaju strije i celulit. I druge stvari. I još važnije od najvažnijeg, draga darija: za kaj vlastito ime pišete onolicno malim slovom? Niste to, valjda, od onog prof.-a naučili. Jeste on za neke autoritet (npr. onog neukog Milinovića i sl.), ali za vas ne bi smeo biti. Uvek sam vas doživljavao kao otmenu i pristojnu osobu, daleko iznad duhovnog i intelektualnog kapaciteta i potencijala nesretnog Milinovića, Ikone, Žike Šemšira i Ćire. Pa, na kraju, ako baš hoćete, i Rake. Bye, bye, mala moja i lepo spavaj.

 • Možda je bilo bolje da je „Georgina“ još malo popričekala?

  Kakva, bre, drzava, Nepotpisani. Kakav predsednik, kakvi poslanici, sve ja to na kijak nabijam. Sto se mene tice, profesor nije postovan, a vi sto se javno oglasavate, duzni ste da pisete pravilno gramaticki, onako kako ste u skoli ucili. Ili da sutite. Jes cuo!

 • Možda je bilo bolje da je „Georgina“ još malo popričekala?

  Ovo je biser koji se retko srece. I djaci u nizim razredima osnovne skole znaju da se navodnici kao interpunkcijski znak sastoje iz dva dela, jednog koji se stavlja na pocetku i drugog koji se pise na kraju reci, grupe reci, recenice... Medjutim, profesor koga “drzava Srbija moli da nastavi” je izmislio novi pravopisni znak, onaj koji se stavlja samo na kraju. Onog drugog, tj. prvog, koji se pise na pocetku reci ili recenice - nema nigde. Priznajem da ovakav slucaj do sada nisam video. Reformatorski potez, nema sta. Građani su mentalno maloletni, i ne znaju šta je u njihovom najboljem interesu“! Da ne pominjem bravuru iz drugog pasusa: “voljti... voljti”. O tome neka razmisle oni na koje je “ostavio utisak i drzava koja ga moli”. Pa, volj' im da ga i dalje mole, volj' im da ga ne mole. Je l?

 • Možda je bilo bolje da je „Georgina“ još malo popričekala?

  Ovaj jos pise! Predajem se.

 • Vinogradu treba i motika, ne samo molitva i subvencija

  Ne moze da se kaze "Nesporno je važno", nego jednostavno "nije vazno". Ovako, kako je ovde receno, "Nesporno je važno da li je vlast..." moze se cuti u boljim frizerskim salonima dole oko Beograd kafane, pa i medju medicinskim sestrama u drugoj i trecoj smeni Valjevske, jelte, bolnice. Nikako ne bi smelo medju ucenim i pismenijim svetom, kao i na pristojnijim portalima. Pa jos nastaviti veznikom za suprotne recenice "ali". "Nesporno je važno... Ali je važno" Ljudi, urednici, lektori, administratori, braco... pomagajte da se protera nepismenost i neznanje sa javne scene i iz javnog zivota. Nadam se da admin ovoga puta nece stati na stranu neznanja i povrsnosti, vec ce... Uostalom, to je njegova duznost.

 • De mortibus nihil nisi bene! Zato ni reči o spomeniku!

  Džaba admin brani ovo Titovče. Bilo je to i KPJ i SKJ...

 • De mortibus nihil nisi bene! Zato ni reči o spomeniku!

  ...što je upravo on ili iz baš te stranke, bio taj! Evo ga! Uporan do kraja. Upravo on je ili iz bas te stranke, bio taj. Genijalno. Bio je u Valjevu svojevremeno jedan decak upravo on ili bas te stranke, bio taj, koji je ovako govorio. Ozdo s juga. Fatmir izvesni. To mu bio stil.

 • Kolubara, Valjevo, Valjevci

  Prvo i prvo ovaj prvi nije Valjevac. Kacerac. Bojagi pazljivo razgleda.

 • Lepo je biti solidaran, ako to nije rizično

  Covek pustio bele brkove.

 • Lepo je biti solidaran, ako to nije rizično

  AKO JE RIZICNO SOLIDARNO JE BITI LEP! Prica se da je poljoprivrednik (seljak) aktivni Karla, jelte, Heinricha Marxa i Immanuela cak procito, al pravopis srpskoga jezika, garant, nije. „Čast i čest, svima koji učestvuju u aktuelnim humanitarnim akcijama tipa utakmica, koncerata, slanja SMS-a!“ Cast i cest, pa onda - zarez. Urednice, ocu da pobacim! Gospodine urednice, posustajem...