Rekonstruisano korito Kolubre (foto: Đorđe Đoković)
Rekonstruisano korito Kolubre (foto: Đorđe Đoković)
16.12.2020, 10:00

A šta ako je prljavima, sve prljavo?

č: | fb:

Nema razloga da ne verujemo: stotinu puta ponovljena laž deluje kao istina! Pogotovu "sa nadležnog mesta", što danas znači od odgovarajućih osoba i preko odgovarajućih medija. Nije zgoreg dodati da je tako i sa stotinu puta ponavljanom, poluistinom. Ali izgleda da bi najpre trebalo dodati da je tako i sa besmislicom, glupošću!

 

Pogledajmo stalno pominjane, "strane plaćenike!". Zna se: određene novinare i medije, i javne ličnosti koje se povremeno oglase u tim medijima. Nimalo pametno pominjanje ali za pametnog, i ako se obraća iole pametnima... Zanemarimo nikad dokazivano: da su zaista na platnom spisku stranaca! Pa šta i ako jesu? Razmislimo, zašto bi ih stranci plaćali, da rade to što rade? I u niskotiražnoj štampi, televiziji bez nacionalne frekvencije? I uz brojne koji besplatno, na "mrežama" mnogo više "napadaju vlast", jer su anonimni?

 

Još važnije, ne plaćaju li stranci, otvoreno i mnogo više, sve nas? Ne samo koji rade u njihovim firmama, nego i one koji za njihove pare (moderno "kredite" i "donacije"), rade neku našu "infrastrukturu". (Lepo piše na pešačkom mostu: "EU i Valjevo, protiv poplava"). I najvažnije, "nadležni" ne moraju da se u te pare "ugrađuju". Dovoljno je to što njima raspolažu, i busaju se u prsa izgrađenim. Ispada da se ih otkinuli od svojih usta! I konačno, čim ima stranih, ostali su "domaći plaćenici". Po naš budžet, sve nas, bilo bi divno da direktore javnih preduzeća koja stalno posluju sa gubicima, narodne poslanike koji samo grde prošlu i hvale sadašnju izvršnu vlast umesto da je kontrolišu, informere koji dezinformišu..., plaćaju stranci. Ali nisu tako glupi, kao što sledi iz priča o "stranim plaćenicima".

 

Kome se ovo dovoljno ne čini besmislicom ili glupošću, sledi drugi primer. To su, takođe nikad dokazivani, "domaći izdajnici!". Možemo biti kratki: mora da postoje, i "strani"!? Jasna stvar, "izdaju" nas. Kako? Pošto nije rat, "ne podržavaju nas!". Šta se o tome misli kod njih i da li bi podržavanje značilo izdaju njih odnosno njihovih interesa, nema veze! Kao ni ono što kod nas i vrapci znaju ali mnogi naši nisu vrapci. Najpoznatiji "domaći izdajnik", Vuk Branković, ne samo što nije izdao nego se borio i dalje. Dok nije zarobljen, umro u turskom zatvoru. A najpoznatiji "domaći junak", Marko Kraljević, poginuo je kao vazal. Onih kojima je Vuk, "izdao" Lazara...

Blogovi