Novogodišnja dekoracija (foto: Đorđe Đoković)
Novogodišnja dekoracija (foto: Đorđe Đoković)
02.01.2021, 09:28

Neka drugima bude srećna, mi bismo bili srećni sa normalnom!

č: | fb:

Zahvaljujući trudu i sposobnostima, zna se koga, stiže nam iz Rusije, Kine, EZ i SAD, dve hiljade dvadeset prva! Po svemu sudeći, srećna će biti u čestitanju. I to dva puta, prvog i četrnaestog... Može i dok se čeka, u svom domu. Sudeći po Štabu koji je krizni samo zato što ne zna kud i kad da udara, može i po restoranima. Samo ne organizovano! Može stihijski, ko god dođe, dobro je došao... A uopšte nije morala, kakvi smo, čudo je to što je dvadeseta izdržala ceo mandat. Nije bila ni loša, ništa nas više nije moglo iznenaditi. Za ovu ko preživi, zna će...

 

Šta novo da radi vlast, da bi godina zaista bila nova? Na šta da reaguje brže, jače i bolje od "žutih", ako se ne pojavi nova pandemija? Koga da krivi za sve, a da se ne ponavlja? Čime da se hvali, a da se u godini za nama nije već hvalila? Na šta da se žali, a da se nije već žalila? Svim tim prilično je dosadila, i Bogu i narodu! Kao i da na svako pitanje koliko je "novo" koštalo, je li trebalo biti baš takvo, da nije trebalo nešto drugo, odgovara: "Vi ste protiv novog, uopšte!".

 

Da kao naš mladi i dobro pozicionirani poslanik, kaže kako nema potrebe da razgovara sa izvesnom opozicionom strankom, jer je vanparlamentarna. A u parlamentu zaista nema nje, nego nikakve opozicije! Ili je opozicija poslanik koji je ministra ženskog pola, iz svoje stranke, nazvao ministarkom, čemu je usledila "parlamentarna debata". Šta novo, da radi i opozicija? Bez pandemije, morala bi da izađe na ulice, i ići od kuće do kuće. Isuviše novo i naporno, uz obavezno ometanje "nekih novih klinaca". A ako pandemija ostane, ponavljanjem je takođe dosadila Bogu i narodu. Hvalom onog što obećava i žalbom na ovo "što rade ovi", uz "usitnjavanje" i "ukrupnjavanje", odnosno pitanjem "koliko kolona".

 

Šta novo da radi i "narod", kome svi nude srećnu novu godinu? Da se nada sreći u novoj, i ne seća odsustva sreće u prošloj? Pogotovu krivih za odsustvo... Tumara po mraku sa rogom umesto sveće, i menijem na kome su svaki dan testisi umesto bubrega? Čeka da se zamrzne konflikt zvani Kosovo, i gleda kako se u međuvremenu ne samo zamrzava nego i topi njegov standard? Čeka da mi uđemo, a da nam ne uđe? (Naravno, reč je o Evropi).

 

Lepo bi bilo da se samo pisac ovih redova i kalendarski bliski njemu ne bakću oko dolazeće godine i pitaju kakva će biti. Njima biće srećna, što je uopšte došla! I zanimaće ih ona sledeća i dalje sledeće, u nadi da će ih dočekati. Ali korona, bolesti koje je zaklonila a nije uklonila, zagađenje..., korupciju i ostalu sitnu buraniju da ostavimo po strani, mnogima ni to neće omogućiti.

Blogovi