Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić
Bez kraja - Ilustracija Dušan Arsenić
29.05.2021, 09:51

Daće Bog, biće dobro! Ali vlast na to ne treba da čeka...

č: | fb:

Više psovačko nego svečano zaklinjanje ministra policije da se "Beton hala" više neće ponoviti, ne zaslužuje pažnju ni da je zaista svečano i sa rukom na Svetom pismu! Objašnjenje je prosto, ali ne zbog opštepoznatog: Obećanje, ludom radovanje! Nego što u normalnim prilikama pažnju ne bi zasluživalo, pošto ga ne bi bilo. Bilo bi nepotrebno, iz više razloga. Pomenućemo samo jedan! Ne bi bilo događaja, koji je takav da se više ne sme ponoviti...

 

Ovako, malo podsećanja. Ne ministra policije, njegovo pamćenje je u redu, a ako treba, zna se ko će ga "osvežiti". Nego nas, koji smo sve više gledaoci sopstvenog života, a ne njegovi tvorci. I koje bi političari (svih orijentacija), mnogo voleli da pretvore u gledaoce njihovog života, i to kao navijače. Verne do slepila, i spremne na obračune sa "njihovima". Koliko je dosad bilo "zaklinjanja" ljudi iz vlasti, uopšte i po pitanju "huligana"? Bila je i izmena zakona. I šta se desilo? Nije da nije, sada iz usta ministra policije, okvalifikovani kao "ološ". Od koga je, dovoljno je... Pa neka beru kožu na šiljak, za razliku od sebe iz srećnih vremena. Kada su bili samo "huligani". A i ne moraju, brzo se ugrizao za jezik, i vratio na "huligane".

 

Važnije je podsetiti i na ono, što ministar galamom i praktično psovanjem, krije ko guja noge. Ponavljanje ili neponavljanje "Beton hale", stvar je budućnosti. Pa i događaja, o kojima sada nemamo pojma. A stvar kako se uopšte dogodila "Beton hala", stvar je sadašnjosti! Kako je mogla i smela, da se dogodi? Kako su i zašto, i kontra-navijači Zvezdinih, takođe masovno i organizovano, bili "na licinom mestu"? Neka je policija i reagovala adekvatno (kako se potpukovnik policije uključio u napastvovanje zdravog mozga), kako je moglo doći do toga da je morala reagovati? Makar i "adekvatno"? Sa toliko hapšenja, ostalo ostavimo po strani?

 

Ovakvo obećavanje i ko zna koje po redu "ograđivanje" i verbalno osuđivanje dela navijača, pored toga što je izbegavanje svoje odgovornosti, mnogo podseća na "psovanje kapetanu majke u potoku". Pas laje a karavan prolazi, naški: Pas laje, vetar nosi! Uostalom, setimo se i da je sam Predsednik, otvoreno rekao da nema snage da se obračuna sa navijačima. Nepotrebno je podsećati obojicu, da smognu snage makar da podnesu ostavke. Nepotrebno, jer "znamo ljude".

Blogovi