Aleksandar Vučić sa saradnicima u Krušiku (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
Aleksandar Vučić sa saradnicima u Krušiku (arhiva) (foto: Đorđe Đoković)
28.06.2021, 11:51

Nekima glava ne služi samo za klimanje...

č: | fb:

Dobro je poznato da vladajuća stranka ima izvanredno veliki broj članova, i dobrim delom jer je vladajuća! I što, sudeći po stanju na opozicionoj strani, ima izgleda da to bude još podugo. Poznato je, ali se o tome mnogo ne govori, "nije zgodno", da je mahom čine slabije obrazovani. Univerzitetskih profesora je malo, kao i uopšte, intelektualaca. Zauzvrat, čuje se da ovi, uglavnom, "ne vole Vučića". Objašnjenje je: ni on ne voli njih! Da li je to tačno moralo bi se proveravati, ali bez provere se može reći da mu intelektualno (promišljeno), za razliku od inteligentnog ("snalažljivog"), nije blisko. Naprotiv! I svojim ponašanjem, drugo održava i pojačava, kod drugih. Tako da postaje uobičajeno, normalno..., pa time i preporučljivo. Svima!

 

Pogledajmo njegovu reakciju na primedbe kako mu je brat špartao džipom po Novom Sadu, pre i za vreme izbora za mesne zajednice. Ponavljao je i naglašavao, kako mu brat nema džip. Sasvim moguće, ali tvrđeno je nešto drugo! U ovom duhu, u prošlosti bliskog, a ni sada ne na suprotnoj stranama, odgovor je Vučelića, predsednika "Partizana", na tvrdnju doskorašnjeg potpredsednika Vuletića. Ovaj reče da je Upravni odbor, na sastanku na kome je i sam bio, doneo odluku da iznajmi restoran na stadionu (u kome će kasnije Velja imati štab pa i snajper), izvesnom čoveku. Slučajno visokopozicioniranom članu vladajuće stranke. A Vučelić reče, da ugovora o tome nema! Treba li podsećati da "odluka" i "ugovor" nisu isto, i da se delikatne odluke ne stavljaju ni na papir a kamoli negde overen ugovor?

 

Ministar Mali se ubi pričajući kako mu nije stalo do doktorata, a sad ponosno priča kako ga nije plagirao. Mada je Upravni sud (on u ovoj materiji!?), iz proceduralnih razloga, slučaj samo vratio fakultetu na ponovno rešavanje. Rešio ga nije, jer ga čak ni kod nas, ne može rešavati...

 

Sklonom upotrebi razuma da misli što znači sumnja, raščlanjava, razmatra i spaja, koji uopšte i ne mora biti intelektualac, ovakvo "rezonovanje" ne može biti ni svojstveno, ni cenjeno. Takav odnos mu je i prema onima čije je, i sa njima ne može biti skupa!

Blogovi