Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
Kovid ambulanta Dom zdravlja (foto: Đorđe Đoković)
07.10.2021, 10:37

Doktori, u Štabu ne predstavljate samo sebe!

č: | fb:

Ne možemo da pitamo, kao prošli put, imamo li predsednika odnosno predsednicu Vlade. Svi znaju da praktično nemamo, s tim što neki misle da je to loše, a neki da je dobro... Ali ako medicinski deo Kriznog štaba nastavi da izigrava fikus na njegovim sednicama, biće pitanje hoćemo li imati lekare. Ne što odoše u inostranstvo, nego ko će nove obrazovati!

 

Pogledajte kako Ana prevaziđe samu sebe (Kebara, Langura, Bakarec, Nataša..., neumorno podižu letvicu), odbivši predlog tog dela ne za "više restriktivne", nego za bilo kakve mere! Dolaze od laika, koji ne znaju da vode kratkoročnim rezultatima, ni da je dovoljno vakcinisanje! Pominjanje Đilasa, čak Jeremića i Borka Stefanovića (idu "u paketu"), nije bilo uzgred. Jeste joj u opisu redovnih poslova i radnih zadataka, ali morala je da ih pomene i prida važnost koju inače negira, jer i oni nešto pričaju o koroni. I to sluša toliki svet, i ne vakciniše se! Njih, a ne doktora Nestorovića i njenog šefa, koji se tada smeškanjem slagao sa Nestorovićem, a sada apeluje... Uzgred, televizija N1, konačno i neopozivo se potvrdila kao "neprijateljska". Emitovala je uživo, Anino obraćanje! Ubeđene da je Ana premijerka i kao takva zaslužuje poštovanje, druge televizije su emitovale redovan program...

 

Kako da se veruje doktorima iz Štaba i njihovim apelima, i za vakcinisanjem kao jednim od rešenja? Gde su bili, uostalom, skoro mesec dana? Hoće li mirno čekati sledeći sastanak, možda opet kroz mesec dana? Nikom ništa! A korona nije čekala protekli mesec, niti će čekati tokom sledećeg. Zaražava li se zaražava, umire li se i umire, valjda dok ne umre neko iz medicinskog dela. (Doktor Zoran Stanković nije bio). Shodno staroj priči o popu, za koga je svaka smrt bila "Miruca se, miruca, ali se i rađa!". Dok mu nije umrla popadija, i upitao Boga: Šta radiš, "pomre čitav svet?".

 

Uvaženi profesori, ostavite Anu! Jeste mnogo ako je i od nje, ali humano je obezbeđivanje leba i s leba i satiričarima. Ne treba "da se ubijete i spasite Srbiju", mali ste za to. Ali ste dovoljno veliki da shvatite kako nije dovoljno to što "ne razumete argumente nemedicinskog dela Štaba" (Kon), i podnesete ostavke. Radite svoj dragoceni posao, i spasite ugled profesije! Možda malo i svoj, ako je od njega nešto ostalo.

Blogovi