Aleksandar Vučić (hotel Crni vrh 2019.) (foto: DjordjeDjokovic)
Aleksandar Vučić (hotel Crni vrh 2019.) (foto: DjordjeDjokovic)
11.12.2021, 10:59

Pojačan oprez: osećaju se ranjenim!

č: | fb:

Ranjene zverke, znamo, treba se posebno čuvati! Tako je i sa ranjenim ljudima, ukoliko nisu skloni racionalnom postupanju, nekarakterističnom za zverke. I normalno ranjenim psihički, povređen im je ponos, sujeta..., tako da ni sebi ni drugima, neće priznati da su se ranili vlastitom greškom!

 

Predsednik i njegovi, ranjeni su garantovano, mada to neće priznati. Kad su i šta su, išta priznali? Osim da rade, brinu, reskiraju, žrtvuju se..., k'o niko pre njih? Zar da Predsednik prizna kako nije potpisao odgovarajući zakon zbog "sumanuto kratkih rokova" (On nije video što se vidi na prvi pogled), a danima je pričao kako čeka ocenu ustavnosti? A drugi, jer želi "široku javnu raspravu" i "najširi društveni konsenzus"? On, za koga "društvo" nisu ni on i njegovi, nego samo on! Intimno i bar neki poslanici, rado bi prepustili raspravu javnosti, bilo kome.., samo da ponovo pred kamerama ne glume "raspravu". Ako su i članovi SNS, znaju da nema rasprave među onima koji govore isto! A sada treba da opet svi govore isto, a drukčije nego prošli put. Tačno je da olakšava što će se opet žaliti na "žute" i Đilasa, i hvaliti Predsednika. Ali znaju da pomalo počinju nervirati svoje birače, koji sa njima ne dele privilegije, ali moraju deliti rastuću sprdnju!

 

Umesto priznanja bar sebi ili promenom ponašanja, Predsednik i njegovi nastaviće isto? Neće, nego "brže, jače, bolje!". Nije Predsednik glup ni slep da ne vidi proteste, čega sve ima "na mrežama" i delu medija. I njemu je zabavno: "Zamolio sam Vladu!". Ali šta vredi, kad je udaren u glavu prevelikom moći? Zna se da su ranjeni u principu spremni na svašta, a ovde na to spremni i i oni kad nisu ranjeni! Pošto znaju da je nezgodno protiv "blokada" koristiti letve jer imaju dva kraja, a protiv sprdnje koja sve više uzima maha ne može se ni letvama ni suzavcem..., spremni su na eskalaciju dosadašnjih poteza.

 

Definitivno skidanje rukavica, koje su i dosad retko navlačili! Nadajmo se da će se zadovoljiti daljim verbalnim namicanjem k'o pijan sa gaćama, recimo kad mlada ministarka izjavi da još nema procene uticaja rudnika litijuma na životnu sredinu, a već pričamo da ne valja! Da bi njen kolega, takođe mladi ministar, priznao da već postoji odluka da njegova deponija bude u dolini Jadra, Kako bi je, inače, ukinuo? Razume se, i daljom izgradnjom kulta Predsednikove ličnosti u ovozemaljskog Boga, ma koliko to bilo anahrono. U uverenju koje je vladalo ali davno: u kult se ne gleda, pred njim je uvek povijena kičma. I njegovima najvažnijeg: nema Boga, bez svetaca oko njega!

 

Iz hrišćanske ljubavi prema bližnjima, predlažemo im da uvedu Orden Aleksandra Vučića, i posthumno ga dodele Svetom Savi. Trebalo bi da to ostavi jako dobar utisak na "svetosavski narod", to niko, a ne samo "žuti", dosad nije uradio! Pošto nismo originalni (sećamo se karikature Zuka Džumhura na kojoj Marks sedi i piše Kapital dok na zidu iza njega visi Staljinova slika), ne tražimo autorsko pravo i zahvalnost.

Blogovi